fbpx

Mesterséges kómában tartják a súlyos balesetet szenvedő norvég hölgy versenyzőt

A női gyorsaságimotoros-világbajnokság eseménydúsan debütált Misanóban. A WorldWCR történetének első futamát kétszer is piros zászlóval szakították meg.

Először Mia Rusthen balesete miatt az olasz pálya utolsó kanyarjában, majd a négy órával később újraindított verseny után Jessica Howden balesete okán a kettes kanyarban, közvetlenül a rajt után.

Rusthen volt a szombati nap legsúlyosabb bukása; a norvég a vezető versenyzőket üldöző csoportban volt, amikor a 16-os kanyarban, a célba vezető jobbosban elvesztette uralmát Yamaha R7-ese felett. A 22 éves versenyző nagy sebességgel hajtott be a füves területre, ahol nem sokkal később az oldalfalnak csapódott.

A versenyt ezen a ponton piros zászlóval megállították, megkönnyítve a mentők pályára jutását. Közel 15 perces várakozás és a szervezők teljes csendje után egy rövid hivatalos közleményben azt közölték, hogy Mia „agyrázkódást szenvedett, és a cesenai Bufalini Traumatológiai Központban kezelik.”

Órákkal később Mia Rusthen saját családja volt az, aki a közösségi médiában tájékoztatta rajongóit a Rusthen Racing versenyzőjének állapotáról. A norvég versenyző legközelebbi barátai által megosztott közlemény így szól: „Mia jelenleg mesterséges kómában van. Műtéten esett át, hogy enyhítsék a fejében lévő nyomást és megszüntessék a vérzést. Az orvosa nagyon pozitív és elégedett az eredménnyel. Életjelei is stabilak. Hálásak vagyunk mindazért a szeretetért, amit Mia kapott.”

Jessica Howden bukása órákkal a verseny kezdete után következett be, a dél-afrikai a misanói kettes kanyarban, másodpercekkel a lámpák kialvása után esett el, és szintén egy riválisa ütközött neki hátulról.

A 21 éves, végig eszméleténél lévő versenyzőt helikopterrel szállították ugyanabba a kórházba, mint Rusthent, ahol enyhe agyrázkódásából kielégítően lábadozik.

Misanóban debütál az első női gyorsaságimotoros-világbajnokság

Forrás :