fbpx

Legendás márka térhet vissza a MotoGP-be, mely korábban Giacomo Agostini sikereit hozta

Az MV Agusta 2027-ben visszatérhet a MotoGP-be, állítják a tulajdonosok.

A híres márka a Pierer Mobility Group kötelékében van, amely a KTM és a GASGAS tulajdonosa is.

Az MV Agusta volt az a versenygép, amellyel a legendás Giacomo Agostini megnyerte a királykategóriás bajnokságait, de az utóbbi időben új tulajdonosai részéről újjáépítésre szorult.

A MotoGP új szabályainak életbe lépésével azonban visszatérhet a versenypályára.

„Továbbra is ez a szándékunk, és azt tervezzük, hogy az MV Agustát visszahozzuk a királykategóriába”- mondta Hubert Trunkenpolz, a Pierer Mobility Group igazgatótanácsának tagja.

„De ezt biztosan nem egy külön motor kifejlesztésével fogjuk elérni, mert a legjobb házon belüli MotoGP-motor csak egy van, és ezt nem akarjuk megfosztani az MV-től. 2027-ben a KTM-nek és az MV-nek meg kell osztoznia az új 850 köbcentis MotoGP-motoron, ezért az MV nem lesz különálló gyártó 2027-ben. A tervünk az MV Agustával nagyon egyszerű. 2024 és 2026 között vissza kell állítanunk a vállalatot a helyes útra. Időbe telik, amíg minden szempontot stabilizálunk, a termékpalettától kezdve a gyártási helyszíneken át az üzleti oldalig. Amíg mindent nem teszünk rendbe, addig nincs értelme a MotoGP-ben versenyezni. Azonban 2027 jó év lehet az MV Agusta számára, hogy zöld utat kapjon a MotoGP-be.”

Stoner megnevezte azt a versenyzőt, aki számára a legtöbbet bizonyított a MotoGP-ben

Forrás :