fbpx

Bautista hatalmasat hibázott, míg Razgatlioglu megismételte a szombati sikert

3-ból 2. Így néz ki eddig Toprak Razgatlioglu mérlege Misanóban. Ismét tarolt a török, míg számos nagy név hibázott.

A Superpole futam szintén napsütéses időben kezdődött meg a Superbike-mezőny számára Misanóban. Az első sor természetesen ugyanazzal a felállással várta a rajtot, mint a szombati első versenyen. Toprak Razgatlioglu ismét nagyszerűen kapta el a rajtot, ám Nicoló Bulega rögtön bevágott elé, de nem jött ki neki túl jól a manőver, így visszaesett a 3. helyre.

https://twitter.com/WorldSBK/status/1802265498790293726

Bulega azonban gyorsan erőre kapott, és visszavette a vezető pozíciót Razgatlioglutól. Sam Lowes megismételte a tegnapi hibáját, ismét a kavicságyba jutatta a motort, ahogy Garrett Gerloff és Remy Gardner is.

Az élen haladó kettős némileg ellépett az üldözőktől, mögöttük Alex Lowes, valamint Álvaro Bautista érkezett. A spanyol azonban a 10-es kanyarban elfektette a Ducatit, így óriási lemaradásba került az élmezőnnyel szemben.

Razgatlioglu előnye az élen fél másodpercre duzzadt 4 körrel a leintés előtt. Jelen állás szerint Bautista csak a 4. sor közepéről várhatta a délutáni második főfutam rajtját. A török egymás után dobálta a konstans köröket, melyek jóval gyorsabbak voltak azoknál, melyeket Bulega futott. Razgatlioglu fórja már több, mint egy másodperc volt, és igyekezett azt folyamatosan növelni a vezető pozícióban.

Az utolsó körre fordulva az élen haladó hármas tisztes távolságban egymástól haladt, így nem veszélyeztették egymás pozícióját. Razgatlioglu zökkenőmentesen húzta be a második versenyt is a misanói hétvégén.

A futam végeredménye: 

https://twitter.com/WorldSBK/status/1802273398677995662