fbpx

Razgatlioglu szinte varázsolt a BMW-vel, és rögtön a világbajnoki tabella élén találta magát

Nemcsak a körrekord, hanem a futamgyőzelem is összejött Toprak Razgatlioglunak Misanóban. A török pilóta végig remek tempt diktált, és esélyt sem adott Nicoló Bulegának, hogy utolérje őt.

Óriási körrekorddal szerezte meg a pole pozíciót Toprak Razgatlioglu szombat délelőtt Misanóban. Nicoló Bulega sem volt éppen lassú, jelentősen megnehezítette a török dolgát folyamatosan a időmérőn, és egymásnak adogatták a leggyorsabb köröket. A misanói első futamnak úgy vágott neki a mezőny, hogy mindössze 6 pont különbség volt Álvaro Bautista és Razgatlioglu között a pontversenyben.

A verseny rajtja Remy Gardnernek sikerült a legjobban, az ausztrál azonnal az élre állt, és igyekezett némi előnyt kiépíteni az üldözőkkel szemben. Jonathan Rea azonban még egy kört sem tudott teljesíteni az első futamból, mivel a 13-as kanyarban a kavicságyba juttatta a Yamahát.

https://twitter.com/WorldSBK/status/1801948901970247700

Az élen viszont továbbra is egy Yamaha haladt, Gardnerrel a nyergében, mögötte Razgatlioglu érkezett őrületes tempóval. Bautista tisztes távolságból követte az élen haladó kettőst Bulegával a nyomában. Razgatlioglu végül a 8-as kanyarban robbantott, megelőzte az ausztrált, melynek következtében az üldözők is jelentősen közelebb kerültek hozzájuk. Bulega megfutotta a verseny leggyorsabb körét, de nem akarta elhamarkodni az előzési manővert csapattársával szemben.

Razgatlioglu nem bízta a véletlenre, rövid időn  belül közel egy másodperces előnyt épített ki, mindeközben pedig Bautista átvette a második helyet. Csapattársa lendületét kihasználva, Bulega is elment Gardner mellett. Az olasz őrületes tempót diktált a 3. helyen, és egyértelműen célkeresztbe vette Bautistát. Razgatlioglu előnye az élen közben folyamatosan nőtt. Bulega végül 14 körrel a vége előtt úgy döntött, hogy átveszi a 2. helyet. Török versenytársa azonban egy pillanatra sem engedett ki, előnye már 2 másodperc körül mozgott a vezető pozícióban.

Bulega szépen fokozatosan elkezdte csökkenteni a lemaradását Razgatliogluval szemben. Mindeközben érkezett a hír, hogy a futam elején bukó Rea-t el kellett szállítani az orvosi központba további vizsgálatok céljából. A török azonban tempót talált, és ismét növelni tudta a különbséget 10 körrel a leintés előtt. A moto2-es géposztály korábbi menőinek, Domi Aegerternek, valamint Sam Lowes-nak nem jött ki a lépés. A brit ugyan vissza tudott állni, de a svájcinak fel kellett adnia a futamot technikai hiba miatt.

Sam Lowes végül kigurult a bokszba, míg az élmezőnyben érdemi változás nem történt. Razgatlioglu játszi könnyedséggel húzta be a győzelmet annak ellenére, hogy az utolsó körökre jelentősen veszített a tempójából a gumikopás eredményeképp. A török mellé a 2 Ducati: Bautista, valamint Bulega fért fel a dobogóra.

A futam végeredménye: