fbpx

Millernek helye van a MotoGP-ben, ugyanis ő tette a KTM-et azzá, ami

Pit Beirer, a KTM motorsport-igazgatója elismeri, hogy új versenyzői szerződtetése miatti örömét szomorúság árnyékolja be, mivel „lemondott” Jack Millerről és Augusto Fernándezről.

Bár az újonc sztár, Pedro Acosta 2025-re átveszi Jack Miller helyét Brad Binder mellet a gyári csapatnál, úgy tűnt, hogy az ausztrál jó eséllyel beülhet Acosta helyére a Tech3-nál. A KTM azonban meglepetést okozott azzal, hogy nemcsak Enea Bastianinit szerződtette a Ducatitól, hanem Maverick Viñalest is az Apriliától, így ők alkotják a Tech3 jövőbeli felállását. Bár Miller eredményei az utóbbi időben kiábrándítóak voltak, Beirer gyorsan kiemelte a hozzájárulását az RC16-os projekthez.

Ironikus módon a Miller és a Ducati korábbi csapatfőnöke, Cristhian Pupulin által kezdeményezett változtatások az olyan területeken, mint a beállítások és az elektronika, a többi KTM-pilóta számára nagyobb előnynek bizonyultak.

„Nem titok – mondtam már korábban is – Jack, Cristhian, majd a csapat olyan dolgokat csináltak a motorral, amit mi korábban soha” – mondta Beirer.

„Tehát a tavalyi év elején jobbá tettek minket. A szezon második felében pedig Brad sokkal többet tudott profitálni abból, amit Jack a motorral csinált, mint maga Jack. Utána neki elkezdtek problémái lenni, és ebből soha nem tudtunk kilábalni.”

„Még mindig aláírom, hogy Jack jobbá tette a motorunkat, és úgy néz ki, hogy jelenleg talán ő az utolsó, aki profitál ebből. És így a célunk most – nem középtávon, nem hosszú távon, hanem Assenre – az, hogy Jacket visszahozzuk a helyes útra. Valami hiányzik neki ahhoz, hogy jól érezze magát a motoron, és ezt meg kell találnunk. Ezt valahol az út során elvesztettük.”

„Azt akarom, hogy ragyogjon, hogy a MotoGP-ben maradjon. Úgy érzem tehát, hogy Jacknek még nincs vége.”

Miller 2025-ös lehetőségei között szerepelhet a Hondához való visszatérés, ahol MotoGP-s karrierjét kezdte. Vagy a Pramac, a szatellitcsapat, amelynél 2018-2020 között versenyzett, és amely a Ducatiról a Yamahára való váltást fontolgatja.

Acosta szerződtetése logikus lépés volt, de mi lesz Jack Millerrel?

Forrás :