fbpx

Razgatlioglu kész odapörkölni Misanóban is a BMW-vel

A misanói teszten elért kiváló köridőkkel Toprak Razgatlioglu a közelgő olaszországi versenyhétvége legnagyobb esélyesévé avanzsált. A BMW versenyzője már régóta magas célokat dédelget a 2024-es Superbike-szezont illetően.

Toprak Razgatlioglu már két futamot nyert Misanóban, mindkettőt a 2021-es és 2022-es szezonban a Yamahával. A május 30-án és 31-én megrendezett Superbike-teszten a 27 éves versenyző rekord alatti köridőkkel támasztotta alá, hogy a 2024-es Superbike-világbajnokságon is a győzelem egyik esélyese lesz a BMW M1000RR-rel. A török 1:32,535-ös idejével 0,482 másodperccel gyorsabb volt, mint Álvaro Bautista.

„Úgy tűnik, készen állok a versenyekre. Itt mindenki boldog és a legjobbját nyújtja. A motorunk jól működik, még ha az utolsó szektorban még vannak is nehézségeim. Nagyon szeretem ez a pályát, általában mindig erősek vagyunk itt. Talán így lesz a BMW-vel is? Majd meglátjuk ezen a hétvégén.”

„Rengeteg pozícióharcra számíthatunk idén – és nemcsak Bautistával, hanem más gyors versenyzőkkel is. Mindannyian egymás ellen küzdünk, ami jó. Iannone, Bulega, Bautista, mind nagyon erősek. Petrux is. Alex Lowes is nagyon erős, akárcsak a testvére, Sam. Ezek a srácok mindannyian erősen kezdték a szezont.”

Az eddigi találkozók után Razgatlioglu nagyobb célokat tűzött ki maga elé 2024-re. Misanóban még keményebben fog küzdeni a győzelmekért.

„Úgy néz ki, hogy lehetséges a bajnokság megnyerése. A szezon előtt azt mondtam, hogy talán képesek lehetünk néhány dobogóra és győzelemre. De mostanra teljesen megváltozott a mentalitásom. Arra koncentrálok, hogy megnyerjem a bajnokságot – és miért is ne? Ez az első évem a BMW-vel. Ezzel a motorral talán még nem állunk száz százalékosan készen, de lépésről lépésre dolgozunk, és minden versenyhétvégén egyre erősebbek leszünk.”

Razgatlioglu: A Yamahának esze ágában nem volt a MotoGP-be szerződtetni engem

Forrás :