fbpx

MotoGP-fronton bezárult a kör, de mi lesz Bautistával a Ducatinál?

Most, hogy a Ducati számára néhány fontos MotoGP-s kérdés tisztázódott a 2025-ös évet illetően, hamarosan a Superbike-világbajnokságban is a helyükre kerülnek a dolgok. A bajnok Álvaro Bautista nem stresszel emiatt.

Hetekig foglalkoztatta a Ducati sportvezetését az a kérdés, hogy ki ül majd a világbajnok Pecco Bagnaia mellett a MotoGP gyári csapatában 2025-től. Most már tudjuk: a szupersztár Marc Márquez kapta meg a lehetőséget. A világbajnokságot vezető Jorge Martín ezután az Apriliához szerződött, Enea Bastianini pedig a KTM-hez. Továbbra is nyitott kérdés, hogy a Pramac csapat jövőre is Ducati felszereléssel versenyez-e, vagy enged a Yamaha csábításának. Ettől függ, hogy 2025-ben hat vagy nyolc versenyző ül-e Ducatira.

Stefano Cecconi, a Superbike-világbajnokságban szereplő Ducati gyári csapatának tulajdonosa tudja, hogy a Ducatinál a MotoGP nagy problémáit meg kellett és meg kell oldani, mielőtt az ő aggodalmait előtérbe helyeznék. A szükséges irányt a hétvégén, a misanói versenyen fogják kijelölni. Ezt követően az észak-olasz a versenyzőkérdéssel foglalkozik majd.

Álvaro Bautista április végén, a harmadik Superbike-hétvégén Assenben átvette a vezetést az összesített tabellán, és hat ponttal előzi meg a BMW versenyzőjét, Toprak Razgatlioglut. A háromszoros világbajnok novemberben tölti be 40. életévét, ezért csak egyéves szerződéseket köt.

„Assen után boldogabb voltam, de nem boldog. A cremonai és misanói tesztek során a motor olyan területein dolgoztunk, amelyekkel nem voltam elégedett. Fejlesztéseket hajtottunk végre, és lépésről lépésre egyre jobb az érzésem. Nem arról van szó, hogy már elértem a maximumot, de közeledem hozzá.”

„Egyelőre nem kell döntenem. Június van, de még csak három verseny van mögöttünk – még a szezon első harmada sincs teljesítve. Ezért nem sietek. Ajánlatot sem kaptam még. Senki nem kérdezte meg tőlem, hogy akarom-e folytatni. Mindannyian nagyon nyugodtak vagyunk. Egyelőre nem beszélünk a szerződésről, csak a teljesítményünkről, és arról, hogyan tudjuk emelni a szintet.”

Bautista a visszavonulásról: Nem véletlen írok alá mindig egyéves szerződéseket

Forrás :