fbpx

Valenciában is rájár a rúd a Yamaha versenyzőire

A Yamaha gyári csapata jelenleg a két állandó versenyzővel, Fabio Quartararóval és Álex Rinsszel tesztelt Valenciában, és szerette volna megtenni a döntő lépést a jövőre nézve. Az időjárás azonban nem könnyítette meg a helyzetüket.

A Yamaha ezekben a napokban kihasználja a MotoGP-naptárban lévő hosszabb szünetet egy újabb háromnapos privát tesztre, ami jelenleg a D kategóriában a japán gyártók számára engedélyezett a MotoGP bevett engedményei miatt. A privát teszt helyszíne a valenciai Circuit Ricardo Tormo, az a pálya, amely a 2024-es szezonzárónak is otthont ad majd november 17-én.

A Mugellói Nagydíjat követő esős hivatalos tesztnap után a hétfői nap a spanyolországi Valenciában is többnyire esőt hozott. A Yamaha számára 18 órától 20 óráig külön idősávot nyitottak. De aztán ismét esni kezdett az eső. Keddre és szerdára azonban javult az időjárás Spanyolországban, bár az előrejelzések még mindig nem mutattak állandóságot.

Tény, hogy az idő sürgetett a Yamaha számára. Fabio Quartararónak és Álex Rinsnek még számos alkatrészt kellett kipróbálnia. A szinte értelmetlen mugellói teszt után tovább nőtt a lemaradás. Mindkét gyári versenyző már Barcelonában és Mugellóban is kijelentette, hogy a valenciai teszt végleg kijelöli a 2025-ös fejlesztési irányt.

Quartararo esküszik a Yamaha új munkamódszerére, korábban sosem rukkoltak elő ennyi új ötlettel

Forrás :