fbpx

Ez aztán a meglepetés! Teljesen megújul a Tech3 versenyzői felállása

A KTM bejelentette a Red Bull KTM Tech3 csapat teljesen új felállását 2025-től: Enea Bastianini és Maverick Viñales.

Bastianini és Viñales 2025-ben egy többéves megállapodás keretében teljes gyári KTM RC16-os gépeken tündököl majd, és a Red Bull KTM Factory Racing szomszédos felállásában a Red Bull narancssárga kvartettjét alkotják majd a Brad Binderrel és Pedro Acostával.

Bastianini tíz évvel ezelőtt debütált a világbajnokságon egy KTM RC4-essel, miután a Red Bull MotoGP Rookies Cupban is futamgyőztes lett. Hat győzelmet és több mint 30 dobogós helyezést szerzett a Moto3-as és a Moto2-es kategóriában, ami a 2020-as Moto2-es világbajnoki cím megnyerésében csúcsosodott ki. Az olasz 2021-ben, 23 évesen lépett fel a MotoGP-be, és a szakágban eltöltött három és fél éve alatt eddig hat győzelmet és 12 dobogós helyezést könyvelhetett el.

A 2024-ben már futamgyőztes, és a MotoGP-korszak első olyan versenyzője, aki három különböző gyártóval diadalmaskodott, Maverick Viñales kiemelkedő tapasztalatot és tehetséget hoz a csapatba. A 12-es rajtszámú versenyző 2013-ban a KTM második Moto3-as világbajnoka is volt. 2015-ben csatlakozott a királykategóriához, és a következő szezonban elkönyvelte eddigi 10 MotoGP-győzelme közül az elsőt.

https://twitter.com/MotoGP/status/1801148073709552093

Nicolas Goyon, a Tech3 Racing MotoGP csapatvezetője így nyilatkozott: „Örömmel jelentjük be, hogy Enea és Maverick jövőre velünk lesz. Nem rejthetjük véka alá a büszkeségünket, hogy ez a két tehetséges versenyző a mi motorjaink mellett döntött. Ez azt mutatja, hogy jó utat követtünk, és a technikánk képes az élen harcolni a bajnokságért. Szeretnénk köszönetet mondani a Pierer Mobility AG-nek a minőségi támogatásért. Az együttműködésünk idén elérte a legmagasabb szintet, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben tovább fog nőni. Szeretnénk köszönetet mondani a Red Bullnak is a velünk való elkötelezettségükért. Egyértelmű elkötelezettségünk van a győzelem felé, ezért döntött úgy az Enea és a Maverick, hogy csatlakozik a programhoz.”

Eldőlni látszik a gyári Ducati-ülés sorsa, Bastianini a hírek szerint a KTM-hez igazol

Forrás :