fbpx

Az Aprilia nem köntörfalazott, egyértelmű a cél Martínnal a következő szezonban

Az Aprilia versenyigazgatója, Massimo Rivola beszélt a MotoGP következő szezonjának céljairól az újonnan szerződtetett és a világbajnokságot vezető Jorge Martínnal. Emellett további támogatást ígért a Trackhouse Racingnek.

A 2025-ös szezonban a spanyol Jorge Martín veszi át barátja, Aleix Espargaró helyét az Aprilia gyári csapatában. A MotoGP jelenlegi világbajnoki éllovasának szerződtetése természetesen növeli a várakozásokat a gyártónál és a rajongók körében is.

Massimo Rivola, az Aprilia versenyigazgatója pontosan erről beszélt a múlt hétvégén az Aprilia „All Stars” rajongói rendezvényen Misanóban: „A cél a győzelem. Martínnal, mint versenyzőnkkel nincs kifogásunk.”

„Még nem mi vagyunk a referencia a MotoGP-ben. De az embereink éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy eljussunk oda. Mindannyian nagyon éhesek vagyunk a sikerre. Természetesen időt kell majd adnunk Martínnak a tesztek során, hogy megszokja a motort.”

Rivola kitért az Aprilia jövőbeli stratégiájára is, és fontos változásokat erősített meg: „Megvan a Trackhouse Racing csapat, amely 2025-től két gyári motorral fog indulni. Négy géppel biztosan magasabbra tudjuk tenni a lécet.”

Bombameglepetés: Martín az Apriliához igazolt 2025-re, Márquez így a gyári Ducatinál köthet ki

Forrás :