fbpx

Silverstone-ban megelevenedik a MotoGP-történelem, nem mindennapi meglepetéssel készülnek a szervezők

Annak érdekében, hogy stílusosan ünnepeljük a jubileumi GP-t, a teljes MotoGP-rajtrács klasszikus dizájnban indul Silverstone-ban.

Történelmi szempontból az idei szezon kiemelkedő. 75 évvel ezelőtt debütált a gyorsaságimotoros-világbajnokság az 1904-ben alapított FIM szárnyai alatt. 1949-ben az alapító szezon első fordulóját a motorversenyzésről hírhedt Man-szigeten rendezték. Június 17-én 250, 350 és 500 köbcentiméteres motorokkal rendeztek versenyeket.

Bár az egész szezonban rendezvényeket szerveznek az évforduló megünneplésére, a Silverstone-ban megrendezésre kerülő Brit Nagydíj lesz az ünnepségek csúcspontja. A prototípusok jelenlegi generációja a helyszínen és a rajongók számára a képernyőkön végig történelmi festésben mutatkozik majd be a látogatóknak. A szezon tizedik nagydíján mind a tizenegy csapat és 22 pilóta a királykategóriákban a saját klasszikus konstrukciójukban indul majd.

A csapatok egyelőre nem hozták nyilvánosságra retro versenygépeik dizájnját. A Honda egy ezüst és piros színű RC213V-n dolgozik? A Yamaha előveszi a Rossi alatt már használt Kenny Roberts sablonokat? Senki sem tudja egyelőre. Annyi biztos, hogy nem mindennapi meglepetésben lesz részünk.

Domenicali régi pompájában szeretné látni tündökölni Mugellót

Forrás :