fbpx

Lorenzo szerint Márquez fenyegetése megtette a hatását a Ducatinál

A korábbi MotoGP-sztár, Jorge Lorenzo is izgatottan figyelte a múlt heti nagy átigazolási pókert. A mallorcai meglepődött az eredményen, ugyanakkor kiemelte a Marc Márquez mellett szóló nyomós érveket.

Az ötszörös világbajnok Jorge Lorenzo kezdetben a magánéletének szentelte magát, miután 2019-ben utolsó szezonját töltötte a Honda gyári csapatánál. Az utóbbi időben azonban a mallorcai ismét rendszeresen hallat magáról. Lorenzo nemrég különösen a közösségi médiában való szereplésével került a címlapokra, amikor humorral és arroganciával vegyítve kihívta spanyol korábbi riválisát, Dani Pedrosát egy boxmeccsre.

Lorenzo, aki pályafutása során az Aprilia színeiben világbajnoki címet szerzett, és hivatalos Ducati gyári versenyző is volt, több szempontból is kommentálta Marc Márquez gyári csapathoz való átigazolását.

„A gyors Aprilia-bejelentés után egyértelmű volt, hogy a Ducati Márquez mögé állt. Mégis meglepődtem, mert azt gondoltam, hogy Marcnak a Pramacnál egy 2025-ös motorral lenne a legjobb. De aztán kiderült, hogy a terve még ennél is ambiciózusabb.”

„A Ducati eredeti terve az volt, hogy mindhárom toppilótát megtartja: Jorge Martínt, Enea Bastianinit és Marc Márquezt. De Marc elszántsága megváltoztatta a stratégiát. Márquez kijátszotta a kártyáit, amikor azt mondta a médiának, hogy nem megy a Pramachoz. A Ducati pedig megijedt, mert Marc Márquezt csak úgy tudták megtartani, ha a gyári Ducatira ültetik. És ez a fenyegetés megtette a hatását.”

„Amikor Marc Márquez visszatért és győzelmekért küzdött, megnőtt a MotoGP nézőinek száma. Nem akarom azt mondani, hogy a régi szép idők, Valentino Rossi szintjén van, de Márquez egyértelműen a médiahatékonyabb versenyző.”

Márquez következő mérföldköve a 60. győzelem, de mi lesz Rossi rekordjaival?

Forrás :