fbpx

Márquez következő mérföldköve a 60. győzelem, de mi lesz Rossi rekordjaival?

Marc Márquezt arról kérdezték, hogy motiválja-e az, hogy felülmúlhatja Valentino Rossi eredményeit.

A visszavonult Valentino Rossi kilencszeres világbajnok, ebből hetet a MotoGP-ben szerzett. Marc Márquez az idei szezonban is versenyben van, hogy egyenlítsen. De a következő két évre a Ducati gyári csapatához szerződve nagyszerű lehetőséget kap arra, hogy felülmúlja azt, amit korábbi példaképe (és riválisa) elért.

Megkérdezték tőle, hogy az-e a célja, hogy több címet nyerjen, mint Rossi, de az AS-nek így válaszolt: „Soha nem volt számomra egy szám, mint referencia, most pedig még kevésbé. Idén azt mondtam, hogy újra élveznem kell, hogy folytathassam a karrieremet, és ezt elértem. Készítettünk egy tervet, egy stratégiát. Nyilvánvalóan nemcsak egy vonal van, hanem kettő, és ez az, ahol a pályán elért eredményekkel lehet az egyiket vagy a másikat választani.”

A Gresini színeiben már sikerült idén dobogós helyezéseket elérnie, de a 60. futamgyőzelem továbbra is elkerüli őt. A 2021-es misanói futam óta nem nyert, bár ez a nyeretlenségi sorozat egyre közelebbinek tűnik a végéhez.

„Hiszem és bízom benne, hogy a 60. győzelem eljön ebben a szezonban. Hogy mikor? Nem tudni, de az egyik dolog, amit megtanultam, hogy ne legyek megszállott. Mugellóban a sprinten nagy tempót diktáltam, és második lettem, a futamban pedig nehezebb volt számomra, és negyedik lettem, de reméljük, hogy a győzelem eljön. A győzelem az első, mert győzelmek nélkül nincsenek címek.”

Rossi szerint Bagnaia azelőtt cselekedett, mielőtt Márquez felfalta volna

Forrás :