fbpx

Így változott Márquez „vagy győzelem vagy koporsó” mentalitása

Marc Márquez a szezon első harmada után a világbajnokság harmadik helyén áll, emellett 2025-re és 2026-ra szóló szerződése van a Ducati gyári csapatával. Mondhatni, elégedett lehet.

A súlyos sérülésekkel és a győzelemre alkalmatlan Hondával való küzdelem után Marc Márquez megváltoztatta a versenyzésről alkotott véleményét. Míg korábban győzelemre vagy koporsóba hajtott, a 31 éves versenyző most sokkal megfontoltabban közelíti meg a dolgokat.

„Ha a negyedik hely a maximum, akkor azzal is elégedett vagyok.”

A Gresini Racinghez való váltással mindenekelőtt a versenyzés örömét szerette volna újra felfedezni, és ez sikerült is neki, ezért jelenleg boldog. Ezt az érzést táplálják az idei szezonban elért sikerei. Marc Márquez 14 futam alatt nyolcszor állt dobogón, még akkor is, ha még nem aratott megváltó győzelmet.

A spanyol tisztában van a helyzetével: a Gresini Ducati csapatában nincs korszerű motorja, és nem tud olyan erőforrásokra támaszkodni, mint a világbajnok, Francesco Bagnaia.

A MotoGP világbajnokság jelenleg első nyári szünetét tölti, és június végén Assenben folytatódik a program. Ezt követi Márquez kedvenc versenypályája, a Sachsenring a július 5-7-ei hétvégén. 2013 és 2021 között zsinórban nyolcszor nyert ott. Győzelem iránti vágya azonban továbbra sem csitult.

„A jobb karom tökéletesen működik. Mindig is azt mondtam, hogy idő kérdése, amíg elég önbizalmat szerzek, és a testem újra hozzászokik mindenhez. Ehhez kell egy bizonyos mennyiségű idő sérülések és versenyek nélkül. Tavaly eltört egy bordám, a hüvelykujjam és elszakadtak a szalagjaim. Rengeteg sérülésem volt – most remélem, hogy a dolgok úgy folytatódnak, ahogy eddig.”

Hamilton: Király lesz Márquezt a gyári Ducatin látni, mindig is az volt a legmenőbb motor

Forrás :