fbpx

Úgy tűnik, a Honda lelkiismeret-furdalás nélkül elengedné Joan Mir kezét

Alberto Puig elismerte, hogy nem kezdett tárgyalásokat a boldogtalan Joan Mirrel a jövőjéről.

Joan Mir folyamatosan küszködik, mióta tavaly év elején csatlakozott a Repsol Hondához. Korábban már beszélt a korai visszavonulás lehetőségéről, és nemrég arról is, hogy távozik a csapattól, amikor a szerződése az év végén lejár. A Repsol Honda csapatfőnökét, Alberto Puigot arról kérdezték, hogy van-e friss információja Mir terveiről.

„Nem, nincs. Általában egy versenyző, amikor nem működnek a dolgok, akkor egy kicsit…értik. Természetesen teljesen megértjük, hogy nem boldog. De egyelőre, őszintén szólva, arra próbálunk koncentrálni – mindannyian, ő, Luca, az egész csapat -, hogy megpróbáljuk megoldani a motor problémáit.”

„Tehát még mindig nem jutottunk el a megbeszélésig, ami az esetleges szerződéshosszabbítást jelentené. Előbb vagy utóbb – ebben a hónapban, ezen a nyáron, júniusban vagy júliusban – meg kell hoznunk jó pár döntést.”

Mir Mugello után a 17. helyen áll a MotoGP tabelláján. Csapattársa, Luca Marini, aki az idei szezonban Marc Márquez helyére érkezett, még Mirnél is jobban küzd. Marini az egyetlen gyári versenyző, aki még egyetlen pontot sem szerzett az idei szezonban. Mirt összefüggésbe hozták azzal, hogy a Trackhouse-hoz, a Davide Brivio által vezetett Aprilia szatellit alakulatához kerülne. Ám egyelőre semmi nem hivatalos.

Itt a vége? Joan Mir a visszavonulást fontolgatja

Forrás :