fbpx

Hamilton: Király lesz Márquezt a gyári Ducatin látni, mindig is az volt a legmenőbb motor

Az idei év tényleg a történelmi átigazolások éve. Lewis Hamilton robbantotta a bombát azzal, hogy a Mercedesnél töltött évek után pirosra vált jövőre, majd rá pár hónapra így döntött a MotoGP-klasszis, Marc Márquez is. Na, de kinek fog jobban állni ez a szín?

A MotoGP géposztályának hatszoros bajnoka nemrég jelentette be, hogy egy év Gresininél töltött szezon után a gyári csapatnál folytatja pályafutását. A 31 éves versenyző minden MotoGP-címét a Hondával nyerte, mielőtt 2023 végén elhagyta a gyártót.

Lewis Hamiltonhoz hasonlóan ez a lépés is lángra lobbantotta a motorsport világát. A hétszeres F1-es bajnok elismerően nyilatkozott Márquez lépéséről, amikor a Kanadai Nagydíj előtt erről kérdezték.

„Ez fantasztikus volt. Úgy értem, ő hihetetlen… Márquezt a Ducatin látni. A Ducatin, az király lesz. Mindig is olyan menő motor volt.”

„Azt hiszem, egy sportoló, egy versenyző vagy egy pilóta szemszögéből nézve, amikor talán már hosszú-hosszú ideje egy munkahelyen dolgoztok, nagyszerű valami újat, egy új környezetet, új embereket és új kihívásokat kapni.”

„És ott vannak azok a dolgok, amelyekben bizonytalanok vagytok, abban az értelemben, hogy nem tudjátok, hogyan fogtok beilleszkedni egy új környezetbe, például. De ez izgalmas. És nagyszerű, amikor befogadnak egy új közösségben. Szóval, igen, szerintem ez nagyon király. Alig várom, hogy lássam őt a gyári Ducatin.”

Hivatalos: Márquez lesz Bagnaia csapattársa a gyári Ducatinál

Forrás :