fbpx

Espargaró tapasztalatai menthetik meg a Hondát a teljes megsemmisüléstől

Luca Marini eddig nagyon nehézen találja a közös hangot a Hondával. A japán gép még mindig a leglassabb a rajtrácson, de talán Aleix Espargaró mentőövet jelenthet.

A Honda fejlődése nagyon lassú és nehézkes, ezért is pletykálnak egy csattanós szerződtetésről Aleix Espargaró személyében, mint tesztpilóta. Espargaro, aki néhány hete megnyerte a katalán sprintversenyt, értékes tapasztalatot hozna magával. Tekintve az Apriliánál eltöltött idejét, amely jelenleg az egyik legjobb motorral rendelkezik a rajtrácson.

Marini nagyon szeretné, ha Espargaró maradna, és nemrég így nyilatkozott: „Nem tudok semmi konkrétat a hírről, de ha igaz, az nagyszerű. Aleix végül is egy tapasztalt versenyző. Sok éve van az Apriliánál, és jól ismeri annak titkait. Mint tesztpilóta, reméljük, hogy ő el tud csenni néhány fortélyt, amit a Hondánál is bevethetünk.”

Jelenleg Stefan Bradl tölti be a tesztpilóta szerepét a gyárnál, de mivel Espargaró valószínűleg érkezik, a Honda megteheti az első nagy lépést a talpra állás felé.

„Ha ő lesz a tesztpilóta, akkor tökéletes lesz. Ebben az esetben csak Stefant [Bradl] sajnálom, mert nagyon jó a kapcsolatom vele. De lehet, hogy ő is marad, mert például most a KTM-nek három tesztpilótája is van.”

Úgy tűnik, mégsem a Yamaha kaparintja meg az idény végén visszavonuló Espargarót

Forrás :