fbpx

Dőlnek a dominók a Ducatinál, ám még koránt sincs vége, a Pramacot kinézte magának a Yamaha

A Ducati elismerte annak valós lehetőségét, hogy a Pramac 2025-ben megszakíthatja velük az együttműködést.

A szatellitcsapat jövője egész évben kérdéses volt, de az elmúlt héten újabb csapást kapott Marc Márquez következő szezonra szóló, a gyári Ducati csapathoz való szerződése miatt. A Ducati elárulta, hogy szándékukban állt megtartani Márquezt és Jorge Martínt – amivel a Pramacnak egy élvonalbeli versenyzője lett volna, akivel újra versenybe szállhatnak a bajnokságban. Martín azonban az Apriliához szerződött.

„Természetesen benne van a pakliban” – mondta Gigi Dall’Igna a Sky Italiának a Pramac távozásáról.

„De ez személyes és sportszakmai csalódás is lenne, mert a Pramac és Paolo Campinoti már régóta velünk van. Ők is részesei annak a sikernek, amit mostanában tapasztalunk. Kár lenne, de a veszély valóban fennáll.”

A Pramac a múlt héten az olasz MotoGP-hétvégén látszólag tisztázta a jövőjét, amikor Gino Borsoi csapatfőnök elmondta, hogy jövőre GP25-ös Ducatival fognak versenyezni. A Ducati sportigazgatója, Mauro Grassilli akkor azonban megerősítette, hogy még nem írtak alá szerződést. A Pramac és a Ducati jelenlegi szerződésének feltételei állítólag tartalmaznak egy záradékot, amelyet a szatellitcsapat július 31-ig érvényesíthet, így további két évig maradhatnak. Ezt azonban még nem tették meg.

A Yamaha azonban azt tervezi, hogy 2025-re egy szatellit csapattal bővíti márkáját, és úgy tudni, hogy egy jövedelmező ajánlatot tettek a Pramacnak.

A Ducati arra nem méltatta Martínt, hogy felvegye neki a telefont

Forrás :