fbpx

Hivatalosan is Estoril helyettesíti a magyar Superbike-fordulót idén

A Balaton Park Circuit-en megrendezésre kerülő találkozó törlése ellenére a 2024-es Superbike-világbajnokság továbbra is tizenkét versenyből áll majd. Estoril egy új időpontban pótlólagosan áll majd a mezőny rendelkezésére.

Mivel a bukóterek túl kicsik, és egyes falak veszélyesen helyezkednek el a motorversenyek számára, a Balaton Park Circuit nem kapott homologizációt a FIM-től. Ahhoz, hogy a Superbike-világbajnoksághoz szükséges engedélyt (B fokozat) megkapják, komoly átalakítási munkálatokra van szükség. Májusban már egyértelmű volt, hogy legkorábban 2025-ben lesz motorverseny a magyar pályán.

A Dorna gyorsan Estorilra fókuszált, mint helyettesítő helyszínre. Az eredeti időpont (augusztus 24-25.) helyett a portugáliai találkozót a jerezi szezonzáró előtti hétvégén, azaz október 10-13. között rendezik meg. Logisztikai szempontból ennek van értelme, hiszen így a csapatok szeptember végén az olaszországi Cremonából (20-22.) az Ibériai-félszigetre, Aragóniába (27-29.) utazhatnak, majd októberben Estoril (11-13.) és Jerez (18-20.) következik.

A portugál versenypálya a Superbike-világbajnokság korai éveiben (1988 és 1993) szerepelt a naptárban. A visszatérés 27 év után érdekes volt, mivel csak néhány korábbi pilóta ismerte Estorilt, és egyetlen csapat sem tesztelt korábban a 4,2 kilométeres pályán.

Hivatalos: 2025-ig biztosan nem lesz Superbike-futam Magyarországon

Forrás :