fbpx

Márquez ülését a korábbi olasz Ducati-sztár örökölheti meg

A MotoGP-ben Marc Márquez mögött háromszoros is volt második helyezett a Ducati korábbi sztárja, Andrea Dovizioso, aki elképzelhető, hogy visszatérésre készül.

Andrea Dovizioso 2022 végén vonult vissza a MotoGP-ből.  Az olasz, aki a nagydíjversenyzésből való távozása óta a motokrosszal foglalkozik aktívan, most 38 évesen egy esetleges visszatérés előtt áll.

Dovizioso 15-szörös futamgyőztes a MotoGP-ben, és hosszú éveken át Marc Márquez riválisa volt a világbajnoki címért.

A MotoGP-be való esetleges visszatérésről Dovizioso a MotoGP.com-nak így nyilatkozott Mugellóban: „Nincsenek terveim, de mindig jó, amikor egy gyártó felhív, hogy beszéljünk a jövőről. Ez volt bennem, amikor úgy döntöttem, hogy visszavonulok, de nem álltam készen arra, hogy tegyek valamit, mert meg akartam állni és szünetet akartam tartani. De mindig nyitva hagytam az ajtót, mert még nem vagyok túl öreg. Mindenki tudja, hogy van rutinom. Ebben a pillanatban még semmi nem hivatalos, de az ajtó nyitva áll előttem.”

A Ducati a nyilvánvaló kiindulópont, ha azt nézzük, hogy Dovizioso hova térhetne vissza, a Gresini pedig potenciális opció lehet. A Honda sem kizárt, mivel a japán gyártó elveszítheti Joan Mirt, míg Takaaki Nakagami jövője szintén a levegőben lóg.

Hivatalos: Márquez lesz Bagnaia csapattársa a gyári Ducatinál

Forrás :