fbpx

Hivatalos: Márquez lesz Bagnaia csapattársa a gyári Ducatinál

Most már hivatalos. Marc Márquez lesz Francesco Bagnaia csapattársa a Ducati gyári csapatában a 2025-ös és 2026-os MotoGP-szezonban.

A megállapodással a nyolcszoros világbajnok visszatér az élvonalbeli bajnoki címért folytatott küzdelembe. Miután a Repsol Hondától elvált, és az idei szezonban egy éves Gresini Ducatira ült.

Bár még nem nyert futamot, Márquez nagy kockázata, hogy elhagyta a Hondát, bőségesen kifizetődött. Különösen, hogy most már biztosította a legkeresettebb helyet a királykategória rajtrácsán.

Márquez a Pramac Ducati jelenlegi címvédőjével, Jorge Martínnal vívott párbajt az áhított helyért, és a napokban még úgy hírlett, hogy a fiatalabb honfitársával szemben veszíteni fog.

Ám Martín 17:30-kor, a hétfői mugellói futam utáni teszt során írt alá a rivális olasz gyárhoz, és mivel Bagnaia jelenlegi csapattársa, Enea Bastianini a hírek szerint a KTM-hez csatlakozik egy Tech3-as ülésen keresztül, már csak a papírmunka maradt a Márquez-Ducati megállapodáshoz.

A pontversenyt Martín vezeti, 18 pontos előnnyel a regnáló kétszeres bajnok Bagnaia előtt, Márquez pedig a harmadik helyen.

Eldőlni látszik a gyári Ducati-ülés sorsa, Bastianini a hírek szerint a KTM-hez igazol

Forrás :