fbpx

Domenicali régi pompájában szeretné látni tündökölni Mugellót

A Forma-1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali a mugellói MotoGP-hétvégén vendégeskedett, és beszélt a Forma-1-et már irányító amerikai promóter terveiről.

Az év elején kiszivárgott, hogy a Forma-1 promótere, a Liberty a MotoGP-re is kiveti a hálóját, és a Dorna vezérigazgatója, Carmelo Ezpeleta Austinban nyilatkozott erről. Stefano Domenicali, a Forma-1-es csoport vezérigazgatója és a Ferrari korábbi ötletgazdája tett legutóbb Mugellóban.

Mielőtt a Liberty véghezviheti a felvásárlást, a trösztellenes hatóságoknak zöld utat kell adniuk – erre a kérdésre is kitért Domenicali, aki a Ducati bokszában vendégeskedett. Stefano Domenicali a Sky Sport Italiának adott élő interjúban nyíltan beszélt arról, hogyan látja a MotoGP színterét: „Ezpeleta rendkívüli munkát végzett”.

A Liberty munkájával kapcsolatban Domenicali hozzátette: „Mint tudják, folytatjuk a felvásárlási folyamat előkészítését. Tiszteljük a pályán zajló műsort és a helyi közönséget. Aztán persze vannak olyan elképzeléseink, amelyek a növekedés logikájából fakadnak. Ha van látványosság a pályán, akkor a szurkolókban is megvan a vágy, hogy kilátogassanak. A szórakozási kínálat típusai változnak, és jó, ha minden variációt figyelembe veszünk.”

Mugellóval kapcsolatban Domenicali a következőket mondta: „Vissza akarunk térni az aranykorhoz. Az 1990-es években, amikor a Ferrari egyre inkább átvette az irányítást, az volt a cél, hogy Mugello egyre nagyobb és nagyobb legyen. Ezt a nagy nevekkel és gyártókkal sikerült is elérni – minden esemény odakerült. Nagyszerű újra ennyi rajongót látni. Vannak különleges érzelmek, amelyeket csak ez a versenypálya tud közvetíteni.”

Senki többet harmadszor, hivatalosan is Liberty Mediáé a MotoGP

Forrás :