fbpx

Eldőlni látszik a gyári Ducati-ülés sorsa, Bastianini a hírek szerint a KTM-hez igazol

Enea Bastianini a hírek szerint a következő szezonban a Tech3 GASGAS csapatához csatlakozik.

Enea Bastianini az elmúlt időszakban az elfeledett emberré vált a Ducatinál, mivel a motorját Marc Márquez és Jorge Martín között „sorsolják majd ki”. A 2025-ös gyári Ducatiért folytatott harcot valószínűleg Márquez fogja megnyerni, ugyanis Martín megerősítette, hogy az Apriliához igazol.

Bastianini, aki kénytelen új célállomást találni a jövő évre, a következő napokban fogja bejelenteni, hogy hova megy, írja a Sky Italia. Elméletileg a KTM szatellitcsapata nyerte az olasz aláírásának megszerzéséért folytatott hajszát.

A várakozások szerint a KTM 2025-ben négy gyári specifikációjú motorkerékpárt indíthatna, így a hivatalos csapatuk és a szatellitcsapatuk közötti különbség szinte okafogyottá válna. Így, bár Bastianini elméletileg egy szatellit projektbe költözik, ugyanabból a csomagból és ugyanabból a támogatásból részesül, mint a KTM kulcsemberei. Brad Binder és Pedro Acosta alkotja majd a KTM hivatalos duóját 2025-ben, erősítette meg a gyártó.

Az olasz versenyző második éve visel pirosat. A debütáló évét sérülés rontotta el, miután a 2023-as évad nyitó futamán megsérült. Vitathatatlan, hogy Ducati-karrierje azóta sem állt helyre igazán. Még frissek az emlékek 2022-ből, amikor az akkor még a Gresininél dolgozó Bastianini a második legtöbb futamot nyerte a bajnok Pecco Bagnaia mögött. Reméli, hogy jövőre a Tech3 csapatnál meg tudja ragadni ezt a formát.

Bombameglepetés: Martín az Apriliához igazolt 2025-re, Márquez így a gyári Ducatinál köthet ki

Forrás :