fbpx

Bombameglepetés: Martín az Apriliához igazolt 2025-re, Márquez így a gyári Ducatinál köthet ki

Elképesztő fordulatot vett a MotoGP idei átigazolási piaca, amelynek legnagyobb horderejű hírét éppen ma jelentették be.

Bár nagyon sokáig úgy tűnt, hogy a tavalyi ezüstérmes, és idei listavezető Jorge Martín a legesélyesebb arra, hogy Francesco Bagnaia csapattársa legyen a gyári Ducati alakulatnál, az Olasz Nagydíj hétvégéjét követően felborulni látszik minden.

Az Aprilia ugyanis a mai napon, június harmadikán váratlanul bejelentette, hogy jövő évtől a Pramac Racing spanyol versenyzője fogja helyettesíteni a szezon végén visszavonuló Aleix Espargarót.

A noalei gyártó a hétfői mugellói tesztet követően tudatta, hogy több éves szerződést írtak alá Martínnal. Az Aprilia Racing vezérigazgatója, Massimo Rivola így nyilatkozott:

„Jorge egy erős építőköve a megállíthatatlan növekedés útjának, amelyen elérhetjük azokat a célokat, amikre már olyannyira ki vagyunk éhezve! Köszönet Dr. Michele Colaninnónak ezért a lehetőségért. Előző este beszéltünk, és gyorsan döntést hoztunk.”

MARC MÁRQUEZ A GYÁRI DUCATINÁL?

Martín bejelentésével nagyban megnőtt annak a valószínűsége, hogy a királykategóriás pályafutása során először privát csapatnál versenyző nyolcszoros világbajnok jövőre ismét gyári gárdában versenyezzen. Az Autosport magazin értesülései szerint az vezethetett Martín Apriliához történő igazolásához, hogy Marc Márquez az Olasz Nagydíjat megelőző csütörtökön azt nyilatkozta: „a Pramac nem opció számomra”.  Márquez lényegében azt mondta a Ducati vezetőinek, hogy vagy a gyári csapatban megy, vagy egy másik gyártónál. A bolognai gyár pedig megijedt attól, hogy elveszíthetik a mezőny egyik legjobb pedigrével rendelkező versenyzőjét, és – bár a hivatalos bejelentés még nem történt meg – ezzel tényként kezelhető, hogy Marc Márquez jövőre vörös bőrruhát fog viselni.

Márquez vagy Martín? Petrucci szerint egyértelmű a befutó

Forrás :