fbpx

Bastianini már-már elaludt, amikor megcsörrent mögötte a Márquez-vekker

Francesco Bagnaia mellett kétségkívül Enea Bastianini volt a nap embere Mugellóban vasárnap. A Ducati gyári versenyzője maga mögé utasította a legkeményebb riválisait, Márquezt és Martínt.

A MotoG- verseny utolsó körében a szurkolók nem tudták, hova nézzenek először. Mert míg a világbajnok Pecco Bagnaia az élen haladt, addig Enea Bastianini méterről méterre közelebb került Jorge Martínhoz. Az utolsó kanyarban a „Bestia” a második helyről taszította le a spanyol versenyzőt a tomboló szurkolók előtt.

Ezzel a bátor húzással az olasz tökéletessé tette a Ducati örömnapját. Legalábbis a Ducati Lenovo garázsának szemszögéből, ahol a technikusok és a vezetők örömujjongásban törtek ki. A szomszédos Pramac-garázsban ugyanakkor sokkal hűvösebb volt a hangulat.

Bastianini a második sorból indult a 23 körös versenyen, és csapattársához hasonlóan nagyon jól rajtolt. Az első kanyarban azonban Bastianini már a harmadik helyen állt, és követni tudta márkatársait. Mígnem a 18. körben Marc Márquez megelőzte.

„Hamar éreztem, hogy az élen tudok motorozni. De egy kicsit majdnem el is aludtam, csak az élen haladók mögött motoroztam. Marc ébresztett fel. Amikor megelőzött, azt mondtam magamban: „Nem, ma nem, ez az én dobogóm”.

Agresszívan és magabiztosan készítette elő az ellentámadást Marc Márquez ellen.

„Először tanulmányoztam őt, aztán tudtam, hogy az Arrabiata-2 kijárata a megfelelő hely. Ekkor előztem. Tényleg rendkívül későn fékeztem, de teljesen kontrollálni tudtam a helyzetet.”

Még ha ez nem is volt elég a győzelemhez, a Marc Márquez és Jorge Martín elleni elszánt támadásokkal Bastianini elérte a célját, és megszerezte pályafutása első dobogós helyezését a mugellói szurkolók előtt.

Bagnaia kék Ducatival is tarolt, Martín szájából az utolsó pillanatban énekelte ki a sajtot Bastianini

Forrás :