fbpx

Acostának olyan „izgalmas” volt a mugellói futam, mint Verstappennek nagyjából az összes

A MotoGP újonca a szezon hetedik nagydíján is lenyűgözte a közönséget. Pedro Acosta a rajtrács harmadik sorából egyenesen az ötödik pozícióig vezette a KTM-et, és mind a 23 versenykörön keresztül megőrizte pozícióját.

Pedro Acosta izgalommentes versenyt tudhatott magáénak vasárnap. Túl gyors volt ahhoz, hogy üldözői karmai közé kerüljön, és túl lassú ahhoz, hogy beavatkozzon az élmezőnyért folytatott csatába. A 20 éves pilóta körönként körülbelül 0,3 másodpercet veszített a győztes Pecco Bagnaiához képest.

„Az volt a probléma, hogy nem tudtam olyan természetesen motorozni, mint szerettem volna. Ha úgy mozogtam volna a motoron, ahogy általában szoktam, sokkal több problémánk lett volna a vibrációval. Ezt próbáltam elkerülni.”

„Ezen a szinten is mindenki próbál tanulni, és néha lemásolni valamit. Én már idén is Peccóról mintáztam magam. Ez a normális tanulási folyamat része.”

„Rengeteget tanultam rövid idő alatt. Egyrészt azt hiszem, megtanultam, hogyan kell MotoGP-motort vezetni, de azt is, hogy vannak itt olyan srácok, akik őrülten gyorsak rajta. De a legnagyobb lecke számomra az a felismerés, hogy a pályán akkor a legszórakoztatóbb, amikor lazán veszed a dolgokat.”

„Ez most viszont nagyon unalmas volt. Az utolsó szektorban mindig időt vesztettem. A hétfői teszten erre a részre fogunk koncentrálni. Olyan gyorsan vezettem, amilyen gyorsan csak tudtam, és beértem a célba.”

A stabil eredménynek köszönhetően a GASGAS csapata most először megelőzte a Red Bull KTM alakulatát a csapatversenyben.

Bagnaia kék Ducatival is tarolt, Martín szájából az utolsó pillanatban énekelte ki a sajtot Bastianini

Forrás :