fbpx

Acosta: Ami a Ducatinál folyik, kész szappanopera, Márquezt pedig passzolta a KTM

A KTM passzolta annak lehetőségét, hogy Marc Márquezt szerződtesse a következő szezonra.

Marc Márquez 2025-ös helye egyelőre a levegőben lóg, de KTM azt állítja, hogy nincsenek versenyben az aláírása megszerzéséért.

„Marc nem elérhető” – mondta Francesco Guidotti, a KTM csapatfőnöke a TNT Sportsnak szombaton az olasz hétvége keretein belül.

Ugyanakkor a Ducatinál való maradás sem tűnik garantáltnak, egyelőre. A Ducatinál Márquez és Jorge Martín verseng azért, hogy 2025-ben Enea Bastianini helyére kerüljön a gyári csapatba.

Az olasz gyártó A terve az volt, hogy Martínt a már említett csapatba helyezi át, Márquezt pedig a Pramachoz, ahol gyári motorral versenyezne. Márquez azonban egyértelműen kijelentette: a Pramac „nem opció”.

A Ducati sportigazgatója, Mauro Grassilli azóta már tárgyalt egy ötödik GP25-ös bevezetéséről a következő szezonra, ami lehetővé tenné, hogy Márquez maradjon a Gresininél, de új fejlesztésű gépekkel. A KTM eközben lépett, és Pedro Acostát leszerződtette Brad Binder mellé.

Spanyol lapok egy olyan forgatókönyvről is beszámoltak, hogy Márqueznek a KTM egy szatellithelyet biztosítana.

Acosta így reagált: „Nem tudom, hogy ez szóba jöhet-e. A nap végén ez az egész Ducati dolog egy szappanoperának tűnik. Minden hétvégén más és más válaszokat kapunk, de senki sem tud semmit.”

Acostának olyan „izgalmas” volt a mugellói futam, mint Verstappennek nagyjából az összes

Forrás :