fbpx

Itt a vége? Joan Mir a visszavonulást fontolgatja

Egyre több pletyka kering arról, hogy a Joan Mir 2024-ben teljesíti utolsó szezonját. Folytatja a motorozást vagy abbahagyja? Mir nehéz döntés előtt áll.

Tekintettel arra, hogy Joan Mir, sok más MotoGP-pilótához hasonlóan, az év végén szerződés nélkül marad, a spanyol versenyzőt 2025-re is jelöltként emlegetik, de a pályafutása befejezése is nyitott opcióként szerepel az asztalon.

A Suzukitól való távozása óta, amelyet egyedül a márka kivonulása kényszerített ki, a 2020-as világbajnok finoman szólva semmit sem ért el. A 2023-as szezon kezdetén tett lépése a lehető legrosszabbkor jött. Formailag a Honda gyári csapatához való váltás kezdetben egy újabb előrelépést jelentett, de a gyakorlatban a megbízatás nagyon gyorsan egy sportszakmai pokollá változott. Számtalan bukás és a világbajnokság 22. helyére való visszaesés jelentette pályafutása mélypontját.

Ami addig igen figyelemre méltó volt. Már az első szezonjában, 2016-ban megszerezte első Moto3-as győzelmét. 2017 végén világbajnokként lépett fel a Moto2-be, majd mindössze egy szezonnal később a királykategóriába. Mirt Davide Brivio hozta a Suzuki gyári csapatához. A kombináció ideálisnak bizonyult. Minimális hibaszázalékkal és egységes technikai csomaggal szenzációsan megnyerte a 2020-as bajnoki címet. A dicsőséget egy újabb jó év követte. A Mir 2021-ben még a világbajnokság 3. helyét szerezte meg.

Mugellóban Joan Mir nyíltan kijelentette, hogy a visszavonulás komoly lehetőség. „Egyszóval a családom minden döntésemben elsőbbséget élvez.”

Mir ezzel egyértelművé tette, hogy nem áll szándékában mindenáron folytatni a karrierjét. Ugyanakkor a Honda gyári versenyzője sem mondható motiválatlannak. A paddockban konkrét pletykák is keringenek arról, hogy Mir újra összeállhat Davide Brivióval a Trackhouse Racingnél.

Ha Mir úgy dönt, hogy befejezi viszonylag rövid pályafutását, akkor szabad lenne az út egy másik versenyző számára, aki a Moto2-ből feljebb léphetne. Ha azonban az exvilágbajnok folytatja, akkor nagyon valószínű, hogy nem a világ legnagyobb motorgyártójánál fog tovább versenyezni.

Mir a kendőzetlen valóságról: Nem tudom, meddig bírja még ezt a testem

Forrás :