fbpx

Quartararo a „versenybalesetről”: Mintha a téglafalnak beszéltem volna

A Yamaha pilótája, Fabio Quartararo kiesett a sprintversenyen egy Miguel Oliveirával történt incidens eredményeképp, és ezt követően kritizálta a versenybírók érthetetlen viselkedését.

A mugellói sprintversenyen Fabio Quartararo csak rövid ideig volt jelen. A Yamaha 25 éves hősét a portugál versenyző szinte rögtön a rajt után durván a kavicságyba.

Quartararo elárulta: „Csak a verseny után akartam találkozni a stewardokkal, hogy meggyőződjek arról, hogy jó munkát végeztek. Nem akartam bemártani Miguelt, mert előttem van a rajtrácson. Ő hibázott az én szemszögemből nézve, ez megtörténhet. Velem is ez történt Assenben 2023-ban, ott hosszú kört kaptam. De az a munka, amit az ottani emberek végeznek, egyszerűen nem jó!”

„A stewardok szerint versenybaleset volt. Ahogy mondtam, nem akarok büntetést Miguelnek. Csak biztosra kell mennünk – ha például a bajnoki címért harcolok, és akkor senki nem kap büntetést, az más tészta. Most bonyolult a helyzet számunkra, nincsenek adataink holnapra, ez van. A rendszeren kell javítani. Minden alkalommal, amikor kimegyek a pályára, jobban össze vagyok zavarodva, mint amikor a bokszban ültem.”

„Csak igazságosnak kellene lennie minden érintett számára. Ugyanez volt Aleixszel és Zarcóval Jerezben is, közvetlenül mögöttük voltam. Nem versenybaleset volt. Csak beszélni akartam velük, hogy magyarázkodjak egy kicsit, de megint csak egy téglafalnak beszéltem.”

Első sprintnullázását szerezte Martín, míg Bagnaia rajt-cél győzelemmel zárt Mugellóban

Forrás :