fbpx

Hivatalos: Acosta kiérdemelte a gyári ülést a KTM-nél 2025-től

A toszkánai MotoGP-hétvége részeként a KTM megerősítette, hogy Pedro Acosta a KTM gyári csapatához kerül jövőre. A spanyol határozatlan időre állapodott meg a közös munkáról.

A mugellói kvalifikációt követően a KTM vezetősége Pit Beirer motorsport-igazgató vezetésével megerősítette azt, amit már az elmúlt hetekben több látványos futammal és dobogós helyezéssel mondhatni borítékolhattak.

Pedro Acosta, aki néhány hónap alatt újoncból a géposztály szupersztárjává emelkedett, második MotoGP-évében a Red Bull KTM hivatalos gyári csapatának színeiben indul majd. A hivatalos sajtóközlemény azt is megemlíti, hogy a népszerű Acostával való együttműködés 2025 után is folytatódik. Hogy a Pierer Mobilty mennyi időre biztosította Pedro Acosta szolgálatait, egyelőre nem tudni.

A 20 éves spanyolnak már a döntés előtt is volt szerződése a Pierer Mobility AG-vel. Most azonban hivatalosan is egyértelművé vált, hogy a csoport szeretné, ha Pedro a jelenlegi állás szerint Brad Binder mellett a Red Bull gyári csapatának élére állna. A dél-afrikai hosszú távú tervei vannak a felső-ausztriai gyártóval. Szerződése 2026 végéig szól.

A belső átigazolási döntés nem nagy meglepetés. A szezon második futama óta az újonc vette át a főszerepet a négy KTM RC16-os pilóta struktúráján belül.

Pit Beirer, a KTM motorsport-igazgatója így nyilatkozott: „Nagy öröm számomra, hogy bejelenthetem ezt a hírt. Mi is ugyanolyan izgatottak vagyunk, mint mindenki más. Pedro megmutatja sebességét és személyiségét a pályán, és úgy tűnik, hogy ez a srác sok új rajongót nyer világszerte. A Red Bull MotoGP Rookies Cup első napjaitól kezdve láthattuk, hogy ő egy különleges versenyző. Valaki, aki másképp közelíti meg a dolgokat, és a legerősebb mentalitással, hogy a saját útját járja. Ez teszi őt egyedivé a MotoGP világában.”

„Rengeteg energiát és erőt ad nekünk. Szuper klassz, hogy még néhány évig együtt dolgozunk majd. Nagyon fényes jövő áll előtte a MotoGP-ben, és alig várjuk, hogy velünk karrierjének következő fejezete következzen.”

„Mi a …” – a KTM-nél köpni-nyelni nem tudtak, mikor Acosta először pályára gurult

Forrás :