fbpx

Máris megvan Espargaró lehetséges utódja az Apriliánál?

A VR46 Ducati versenyzője, Marco Bezzecchi beszélt arról a lehetőségről, hogy az Aprilia gyári pilótájaként versenyezzen.

Marco Bezzecchinek nagy tervei vannak a VR46-os csapat 2023-as Ducatijával Mugellóban. Az olasz a két hazai verseny közül az elsőre a 9. (sprinten) és a 11. (főfutamon) hellyel érkezik Barcelonából. Bezzecchi idén botladozik. Jelenleg a tizedik helyet foglalja el a világbajnoki tabellán. Legjobb egyéni eredménye a harmadik hely volt a jerezi főfutamon.

„Először is nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Ez egy fantasztikus hely. Barcelona után mindenképpen vissza kell vágnunk. Jerezben és Le Mans-ban is gyorsak voltunk. De sajnos Le Mans-ban nem tudtam eredményt elérni. Montmelóban mostanában kicsit több problémám volt. A cél az, hogy ismét gyorsabb legyek, mint ott. Remélem, hogy a pálya és a hangulat is segít majd abban, hogy előrelépjünk.”

Aleix Espargaró, aki a szezon végén búcsúzik az Aprilia gyári csapatától, nemrég Bezzecchit nevezte meg a 2025-től kezdődő időszak egyik jelöltjeként. Bezzecchi maga így nyilatkozott a jövőjéről: „Fantasztikus, hogy ezt emlegetik. Minden versenyző célja, hogy gyári versenyző legyen. Sajnos jelenleg nem a legjobb teljesítményt nyújtom. A fő hangsúlyt arra helyezem, hogy itt újra jobb legyek. Természetesen körülnézek és megvizsgálok minden lehetőséget a jövőmmel kapcsolatban. Örülök, hogy Aleix megemlítette a nevemet, de majd meglátjuk.”

Espargaró, mint tesztpilóta? Ráadásul a Yamahánál? Mi folyik itt?

Forrás :