fbpx

Márquez még mindig nem barátkozott meg teljesen a Ducatival, elmondta, mi a probléma

Marc Márquez Barcelonában folytatta lenyűgöző szereplését, miután a Le Mans-i kettős MotoGP-dobogós helyezését megismételte a sprinten elért második helyével, majd a Katalán Nagydíjon harmadik lett.

Akárcsak Le Mans-ban, Marc Márquez küszködött pénteken, ami szombat reggel tovább folytatódott, mivel nem sikerült biztosítania a továbbjutást a kvalifikáció második szakaszába. A nyolcszoros világbajnok azonban a rá jellemző módon reagált, hiszen mindkét futamon újabb nagyszerű teljesítményt nyújtott. A Honda korábbi versenyzője azonban elismeri, hogy az új gumikkal való teljesítményhiánya sokba kerül neki.

„A Hondával 10 évig úgy motoroztam, hogy be a kanyarba, és gyorsan ki. De ezzel a motorral ez egy kicsit más. Le Mans-ban és Katalóniában, amikor új gumikat tettünk fel, küszködtem. Már az előszezonban is így volt. Úgy tűnt, hogy az első néhány versenyen kompenzálni tudtam, de most ismét küszködöm ezekkel a gumikkal.”

„Ha az első két-három sorból indulunk, az egy másik verseny. Ha azonban a 14. helyről indulsz, akkor van a baj. Jelenleg képesek vagyunk kezelni a dolgokat, de túl nagy a kockázat.”

Annak ellenére, hogy két ponttal van lemaradva Francesco Bagnaia és 41 ponttal Jorge Martín mögött, Márquez nem szégyellte elismerni, hogy ellenfelei jóval gyorsabbak nála. A szezonban először Márquez valóban kijelentette, hogy ő a bajnoki cím várományosa, de nem ő a favorit.

„Ha fel akarjuk venni velük a versenyt, akkor javítanunk kell a kvalifikációs edzéseken.”

Az idei MotoGP-szezon legfontosabb kérdése továbbra is nyitott marad, nem lesz döntés Mugellóban

Forrás :