fbpx

Az idei MotoGP-szezon legfontosabb kérdése továbbra is nyitott marad, nem lesz döntés Mugellóban

Úgy néz ki, mégsem lesz Ducati-bejelentés Mugellóban. Francesco Bagnaia jövő évi csapattársának kiléte továbbra is rejtély marad.

Francesco Bagnaia jelenlegi csapattársa, Enea Bastianini, a világbajnokságot vezető Jorge Martín és a nyolcszoros bajnok Marc Márquez számít jelöltnek a paddock legáhítottabb pozíciójára. A döntéshozatali folyamat azonban stratégiai monstrummá mutálódott. Úgy hírlik, hogy a Ducati egy „meglehetősen különleges megoldáson” dolgozik. Másképp nem is lehet magyarázni a lassan kialakult helyzetet. Bár a döntés belsőleg már megszületett, a terv megvalósításának feltételeit még nem sikerült megteremteni.

Ezt közvetve a Ducati sportigazgatója, Mauro Grassilli – aki csak a mostani szezonra vette át Paolo Ciabattitól a feladatot – is megerősítette. „A helyzet ugyanolyan nehéz, mint a szezon elején volt. Most rakjuk le az alapokat és jó úton haladunk. De Mugellóban nem lesz bejelentés”.

Ez azért meglepő, mert Martín esetében már volt szó ultimátumról, amit a spanyol menedzsmentje Mugellóra emlegetett. Kérdés, hogy a Ducati egyszerűen csak hagyja-e elmúlni ezt a határidőt – és akkor Marc Márquezt behozza a gyári csapatba? Vagy tényleg ennyi időre van szüksége a nagyobb kirakóshoz? Bármi lehetségesnek tűnik. Különösen, hogy a Ducati és Paolo Campinoti párhuzamos tárgyalásai során még tisztázni kell a Pramac Racinggel való együttműködést. Utóbbi július végi határideje, hogy két Desmosedici GP25-öst hívjon le, valójában meghatározó tényező,

Tény: a Ducati eltökélt szándéka, hogy Márquezt és Martínt a soraiban tartsa. Ehhez azonban egy kifinomult konstrukcióra van szükség, 2025-ös gyári anyaggal és abszolút technikai egyenlőséggel – ami azt is lehetővé teszi, hogy a szupersztár Márquez továbbra is szem előtt tartsa partnerét, a Red Bullt, amely sokkal több mint egy szponzor a spanyol számára.

Martín ultimátumot adott a Ducatinak: vagy gyári ülés, vagy irány a KTM

Forrás :