fbpx

Hivatalos: Nem lesz indiai MotoGP-hétvége, a póthelyszín is megvan

Az idei indiai MotoGP-t hivatalosan törölték, de a tervek szerint 2025 márciusában visszatér.

India helyét a 2024-es naptárban a pletykák szerint most Kazahsztán veszi át. Az új Sokol International versenypálya június 14-16-án debütált volna a MotoGP-ben. Azonban az eseményt elhalasztották a térségben pusztító áradások miatt.

Az indiai MotoGP promótere ragaszkodott ahhoz, hogy „a verseny nagyon is áll”, miután a korábbi hírek szerint a szeptember 20-22-i forduló kiesésének veszélye állt fenn, és Kazahsztán helyettesítheti azt.

„Júniusban minden szerződéses kötelezettséget teljesíteni fogunk” – tette hozzá Pushkar Nath Srivastava, az indiai MotoGP társproducer Fairstreet vezérigazgatója. Nyilvánvalóan a tavalyi versenyből származó elmaradt kifizetésekre utalva.

Az indiai általános választások idején a közpénzek elköltésére vonatkozó korlátozásokat adták meg annak okaként, hogy júniusig kell rendezni a kötelezettségeket. A MotoGP azonban nem fog ennyit várni.

Egy szerdai közleményben bejelentették, hogy az idei indiai eseményt „működési megfontolások” miatt nem rendezik meg, ami nyilvánvalóan az időjárást jelenti. A szeptemberi időjárás a tavalyi nyitóverseny után már jól ismert volt (levegő 33 fok, páratartalom 65%, pálya 39 fok).

„A FIM, az IRTA és a Dorna Sports bejelentette, hogy az Indiai Nagydíj 2024-ben nem kerül megrendezésre, a MotoGP pedig működési megfontolások miatt 2025 elejére halasztja visszatérését az országba.”

A márciusi dátum azt sugallja, hogy India lehet a 2025-ös világbajnokság második fordulója, Katar után, amely prémiumot fizet azért, hogy a szezonnyitó legyen.

Tízezreket érint a Kazahsztánban uralkodó árvíz, halasztásra került a MotoGP-hétvége

Forrás :