fbpx

Pokolian gyors volt Acosta motorja, de hogy mi okozta a bukást, egyelőre homály fedi

A MotoGP-újonc Pedro Acosta számára a Le Mans-i események megismétlődtek Barcelonában. Ám ezúttal képes volt visszaállni, és némi pontot menteni a főfutamon.

A GASGAS sztárja, Pedro Acosta számára tökéletes volt a verseny egészen röviddel a féltáv előttig. A tizenegyedik körben azonban a kavicságyban szertefoszlottak a reményei az első GP-győzelmére a királykategóriában. Acosta gyorsan újra mozgásba hozta a motort, és rekordidő alatt visszatért a pontszerző helyekre. Nem meglepő, hogy a spanyol nem örült a célban a 13. helynek.

„Nagyon mérges vagyok a baleset miatt. Különösen azért, mert még mindig nem találunk egyértelmű okot rá. Valami biztosan meghibásodott a motor elején. Amit biztosan ki tudok zárni, az az, hogy a gumikkal volt gond, mert azok jól működtek, és általában a lágy hátsó gumi volt a helyes választás szerintem.”

Az újonc talán túlzásba vitte a Jorge Martín üldözését?

„Nem, természetesen nem. Tényleg mindent kézben tartottunk, minden rendben volt a motorral. Még jobban is működött, mint a sprintben.”

„Nagyon zavar, nem szeret az ember egy dobogós helyet a kukába dobni. Akárcsak Le Mans-ban, a motor itt is abszolút versenyképes volt egész hétvégén. Nem mondom, hogy megnyertem volna a versenyt, de mindenképpen megvolt a tempónk ahhoz, hogy a legrosszabb esetben is a harmadik helyen végezzünk. Majdnem fél másodperccel gyorsabb voltam Marcnál. A motor pokolian jól ment.”

Az ismét leggyorsabb KTM-pilóta kifejezett utalása az RC16 versenyképességére nem változtatott azon a tényen, hogy az osztrákok ezzel eredménnyel a konstruktőri bajnokság második helyéről le kellett mondjanak az Aprilia javára.

Bagnaia tanult a tegnapi bukásból, míg Acosta a kavicságy áldozata lett Barcelonában

Forrás :