fbpx

Espargaró, mint tesztpilóta? Ráadásul a Yamahánál? Mi folyik itt?

A barcelonai sprintgyőztes Aleix Espargaró nem csak azzal keltett feltűnést hazai MotoGP-hétvégéjén, hogy bejelentette visszavonulását, hanem egy nagyon különleges információval is.

Aleix Espargaró emlékezetes pillanatokat élt át Barcelonában. Először is ott voltak az érzelmek, amikor csütörtökön bejelentette visszavonulását. Az Aprilia garázsában a 34 éves versenyző könnyezve mesélte el, hogy Barcelonára készülve még egy Excel-listát is készített éjszaka, hogy dokumentálja, mennyit fejlődtek 2017 óta.

Szombaton végül a sprinten aratott győzelem következett, vasárnap pedig majdnem újra felállhatott a dobogóra. Arra a kérdésre, hogy a 2025-ös szezontól a MotoGP tesztpilótájaként szeretné-e folytatni, Espargaró a spanyol DAZN TV-csatornának adott interjújában így válaszolt: „Nagyon szívesen tenném. Már beszéltem az összes gyártóval – de nem az Aprilia lesz az!”

Azonnal kizárta a KTM-et is, ahol testvére, Pol, Dani Pedrosa és a német Jonas Folger már most is különböző MotoGP-s tesztfeladatokat lát el. A Ducati szintén kizárásra került. A jelenleg képviselt márkák közül csak a Yamaha és a Honda maradt. A Honda évek óta Stefan Bradllel dolgozik együtt, és a bajorra a HRC-nél sem lehet panasz. A Yamaha viszont a hírek szerint már nem teljesen elégedett Cal Crutchlow-val.

A kényes helyzetre való tekintettel a japánok állítólag most Espargarónál és tanácsadójánál, Albert Valeránál érdeklődtek. Az A spanyollal való kapcsolatfelvétel azt is jelenti, hogy a Pramac hű marad a Ducatihoz, és nem lesz Yamaha ügyfélcsapat. Ez azt jelenti, hogy a Yamahának még inkább lépnie kell.

Friss bejelentés: Aleix Espargaró visszavonul!

Forrás :