fbpx

Quartararo esküszik a Yamaha új munkamódszerére, korábban sosem rukkoltak elő ennyi új ötlettel

A MotoGP montmelói futamán Fabio Quartararo a 9. helyen zárt. A jövőre nézve a Yamaha gyári sztárja különösen optimista a japán csapat új munkamódszerével kapcsolatban.

A 17. helyről indulva Fabio Quartararo figyelemre méltó felzárkózási versenyt mutatott be a barcelonai pályán. Az első kör végén a Yamaha gyári versenyzője már a 13. helyen állt, és az utolsó szakaszra felkapaszkodott a 9. helyre:

„Csak néhány versenyző bukott előttem, és mindössze öt másodperccel az első öt mögött értem célba. Ezzel elégedett lehetek.”

A francia teljesítménye még figyelemre méltóbbá válik, ha megnézzük a japán gyárak többi versenyzőjét. Míg Quartararo csapattársa, Álex Rins a 20. és egyben az utolsó helyen végzett, addig a legjobb helyen álló Honda Takaaki Nakagamival a 14. lett.

„Nagyon szép verseny volt. Már Le Mans-ban is jól mentünk, és itt is. Szóval apró lépéseket teszünk a jó irányba. A fejlesztéseknek köszönhetően könnyebben tudom elfordítani a motort, és jobban tudok kormányozni a kanyarok bejáratánál. Az aerodinamika nem az a rész, ahol nagy különbséget lehet észrevenni, de lépésről lépésre haladunk.”

„A Yamaha korábban sosem dolgozott így. Soha nem álltak még elő ennyi új ötlettel. Azt mondtam a fejlesztőcsapatnak, hogy nem akarok új vázakat vagy lengőkarokat tesztelni, mert már számtalan ilyet kipróbáltunk.”

„Tudjuk, hol vannak a gyenge pontjaink. Most rájuk koncentrálnak és okosan dolgoznak rajtuk. Másfél év után, ami alatt szinte semmi előrelépés nem történt, most már látjuk a fényt az alagút végén. Ez biztató érzés.”

„Nem érdekel, ki nyer. Mi a saját munkánkkal vagyunk elfoglalva. De úgy néz ki, hogy Pecco mindig nyer vasárnap, ha szombaton bukik. Ő különösen erős a hosszú versenytávon. Számomra jelenleg ő a favorit.”

Bagnaia tanult a tegnapi bukásból, míg Acosta a kavicságy áldozata lett Barcelonában

Forrás :