fbpx

Martín: Át akartam venni a vezetést, de Pedro egyfolytában a nyakamban lihegett

Bár a Katalán Nagydíjon az élmezőny munkájának nagy részét ő végezte, Jorge Martín Pecco Bagnaia mögött a második helyen végzett. Ennek egyik okaként az újonc Pedro Acostával folytatott csatát emlegette.

A tökéletes MotoGP-hétvége után Le Mans-ban, ahol Jorge Martin egy sprint- és nagydíjgyőzelemmel növelte világbajnoki előnyét, a spanyol helyszínen lényegesen jobban megtorpant. A kvalifikáción a 26 éves versenyzőnek egy bukás miatt a 7. helyről kellett rajtolnia.

A szombati sprinten Martín aztán csak hajszál híján maradt le a dobogóról. A madridi azonban vasárnap a nagydíj távján erősen visszavágott, és végül rengeteg előzés után a második helyen haladt át a célvonalon.

„Ez egy fontos hétvége volt számunkra. Kiküszöböltük a szombati gyengeségeinket, és olyan helyzetben voltunk, hogy a győzelemért küzdhettünk. Remek pozícióban voltam az első kanyarban, és ennek köszönhetően sok versenyzőt meg tudtam előzni.”

A Ducati versenyző ügyesen hárította a géposztály újoncának, Pedro Acostának a támadásait, de utána elismerte: „Át akartam venni a vezetést. De mivel Pedro a nyakamban lihegett, talán egy kicsit túl sokat kockáztattam. Nagyon szerettem volna megvédeni az első helyet, de ő mindig szorosan mögöttem volt. Ott egy kicsit túlságosan megterheltem a gumijaimat, ezért nem tudtam tartani a lépést Peccóval a végén.”

„Mindig hallottam őt magam mögött, közel volt hozzám. Próbáltam kímélni a gumijaimat, és tudtam, hogy ő lágy hátsó gumin van. Ezért is sejtettem, hogy az utolsó körökben gondjai lehetnek. Nagyon meglepett a teljesítménye. Természetesen hibázik, hiszen újonc. De jövőre biztosan nehéz lesz őt legyőzni.”

A címvédő Francesco Bagnaia elleni csatában Martín öt bajnoki pontot veszített. „Amikor megelőzött, egy másik mappinget választottam, de így még kevesebb tapadást kapott a hátsó gumi. Ezt egyébként csak az utolsó két körre szántam. Ennek következtében tönkretettem a hátsó gumit, és csak próbáltam a célba juttatni a motoromat.”

Martín továbbra is 39 ponttal vezet Bagnaia előtt a bajnoki tabellán.

Bagnaia tanult a tegnapi bukásból, míg Acosta a kavicságy áldozata lett Barcelonában

Forrás :