fbpx

Bagnaia igyekszik maga mögött hagyni a tavalyi horrorisztikus balesete emlékét

Barcelona a MotoGP egyik legnehezebb pályája a világbajnok Francesco Bagnaia számára. A tavalyi szezonban történt súlyos balesete után azonban most előre akar tekinteni: „A jelenre koncentrálok.”

A világbajnok és Ducati-pilóta Francesco „Pecco” Bagnaia számára különleges a visszatérés Barcelonába. Ez a helyszín a múltban sem volt soha Bagnaia kedvenc pályája. A tavalyi sprintversenyig soha nem sikerült dobogóra állnia ott. Aztán jött a vasárnapi verseny, amit valószínűleg soha nem fog elfelejteni: Bagnaia a 2-es kanyar kijáratánál bukott, a magasba repült, és Brad Binder elütötte. Szerencsével megúszta a komolyabb sérüléseket, de a látvány horrorisztikus volt, ahogy az élmény is az olasz számára.

„Tavaly nagyszerű volt, versenyképesnek éreztük magunkat. Képes voltam küzdeni az Apriliával. A vasárnapi hátsó gumi nélkül sok lehetőségünk lett volna. Ami a balesetet illeti, ez volt pályafutásom legrosszabb bukása. Binder áthajtott a lábamon. De ez már a múlté, ez tavaly volt. Én a mostani időszakra koncentrálok. Biztos vagyok benne, hogy ez a baleset nem lesz hatással rám ezen a hétvégén.”

Míg versenyzőtársai, Enea Bastianini, Marc Márquez és a világbajnokságot vezető Jorge Martín hosszasan beszéltek a sajtótájékoztatón a közelgő döntésről, hogy melyik Ducati csapatnál versenyeznek jövőre, addig Bagnaia csendben ült – és nem árulta el, hogy kit szeretne jövőre csapattársnak.

Bagnaia hátránya Jorge Martínnal szemben a bajnoki tabellán 38 pont, amit szeretne csökkenteni. Azonban még ha Martín nulla ponttal távozna Barcelonából, az olasz pedig a maximális pontszámot szerezné meg, akkor sem venné át a vezetést a világbajnokságban.

Ekkor derül ki, hogy ki lesz Bagnaia csapattársa 2025-ben – Lorenzónak van egy elmélete

Forrás :