fbpx

Acostát mélyen megérintette Espargaró bejelentése, és izgatottan várja a hazai hétvégét

Nem sokkal a 20. születésnapja előtt a MotoGP újonca alig várja, hogy Barcelonában újra pályára gurulhasson. A szezon első nullázása után van mit bepótolni. A GASGAS versenyzője hangsúlyozta a technikusok elkötelezettségét.

A GASGAS csapatfőnöke, Nicolas Goyon egy különösen éhes Pedro Acostát ígért a médiának Katalóniára. A még mindig tizenéves – Acosta a sprintverseny napján ünnepli 20. születésnapját – azonban kezdetben a technikai részlegre irányította a figyelmet.

„Ez abszolút különleges, mert a MotoGP-motorral ez ismét egy új pálya számomra. Azt tudom, hogy a csapatomnak nem mentek túl jól a dolgok itt a legutóbbi versenyhétvégén tavaly, ezért keményen dolgoztak a gyárban Ausztriában.Még az elmúlt héten is éjjel-nappal dolgoztak, hogy a Le Mans-ban is jelentkező problémákat orvosolják.”

„De nem a nulláról kezdünk. Rengeteg adat van a múltból és jó kritikák Jack és Augusto részéről is. Nagyon izgatott vagyok.”

Tavaly számos trükkös helyzet és bukás volt a versenyek elején. A rajt utáni első kanyar gyors megközelítése különösen nehéznek számít. Acosta számára ez új tapasztalat lesz a 300 lóerős GASGAS KTM-en.

A barcelonai paddockban eközben a MotoGP-veterán Aleix Espargaró bejelentett visszavonulása volt a téma. Acosta, aki egy másik versenyzői generáció tagja, szintén kommentálta honfitársa sajtótájékoztatóját.

„Bevallom, engem is nagyon megérintett. Először azt hittem, hogy nem lesz rám olyan nagy hatással. De lehetetlen volt nem meghatódni itt. Biztos vagyok benne, hogy azért is, mert megismertem Aleixet. Nem csak azért, mert ugyanaz a menedzserünk, olyan kapcsolat alakult ki köztünk, amit nagyra értékelek. A pályafutása és a kitartása tényleg különleges. Aleix kiérdemelt valamit, és nagyon keményen megküzdött érte.”

Friss bejelentés: Aleix Espargaró visszavonul!

Forrás :