fbpx

Martín tudja, hogy Barcelona az utolsó lehetősége arra, hogy bizonyítson

Jorge Martín tudja, hogy „az élet nem igazságos”, mivel a Ducati nagy döntése már a küszöbön áll.

Eredményeit tekintve Jorge Martín öt forduló után vezeti a MotoGP tabelláját. Szerinte jót tesz a bajnokságnak viszont, hogy Marc Márquez újra formában van.

„A MotoGP számára jó, hogy valaki olyan harcol a pályán, mint Marc, és jó nekem is, mert az a kihívás, hogy legyőzhetek valakit. Legyen az Márquez vagy Pecco, sokat dob az értékemen. Talán vannak olyanok, akiknek tavaly voltak kétségeik, mert csak egy versenyző voltam a sok közül. Igazolni kell magad, és gondolkodni kell rajta, hogy hogyan lehetsz minden egyes alkalommal erősebb. Szeretnék egy nap a történelem legnagyobbjával, Valentinóval együtt egy bokszban ülni. Annyi biztos, hogy brutális ellenfél lenne.”

A hétvégi megmérettetés az utolsó lehetőség arra, hogy Martín bizonyítson Mugello előtt, ahol a Ducati véglegesítenie kell a 2025-ös MotoGP versenyzői felállását.

„Az élet nem igazságos, de szerintem ez nem is ettől függ, hanem attól, mennyit bizonyít az ember. Attól, hogy a Moto2-ből a Ducatihoz kerültem, hogy négy évig egy szatellit csapatnál voltam, és ezt a kört tökéletesen lezártam. A Pramactól egészen a gyári gépig, és ezt egy győzelemmel megkoronázva. Ez lenne a tökéletes módja a pályafutásom ducatis befejezésének, de ez nem rajtam, hanem X emberen múlik.”

„Nem tudom a pontos dátumot (a döntés), de tudom, hogy hamarosan meglesz. Szeretném, ha már most lezárulna, mert szeretném, ha nyugodt lenne a lelkiismeretem, és tiszta fejjel tudnék versenyezni. Csak erre gondolnék, nem pedig arra, hogy értékelnek-e engem vagy sem.”

„Remélem, hogy minél hamarabb lezárjuk, és, hogy úgy alakul, ahogy én szeretném, vagyis hogy a gyári versenyző legyek. Hogy jövőre a győzelemért harcoljak, de jelenleg senki sem tudja, mi fog történni. Minden lehetséges.”

Martín ultimátumot adott a Ducatinak: vagy gyári ülés, vagy irány a KTM

Forrás :