fbpx

Márquez vagy Martín? Petrucci szerint egyértelmű a befutó

Gigi Dall’Igna jövőre is meg akarja tartani Marc Márquezt, véli korábbi MotoGP-versenyzője, Danilo Petrucci.

Mind Marc Márquez, mind Jorge Martín a jelenleg Enea Bastianini birtokában lévő gyári Ducatira pályázik a következő szezonban. A Ducati korábbi MotoGP-pilótája Danilo Petrucci megosztotta elméletét a 2025-ös versenyzői felállásról.

„Nincsenek bennfentes információim, de van egy olyan érzésem, hogy Márquez lesz az. Nem tudom, hogy vannak-e az energiaital-szponzorációval kapcsolatos problémák, de amennyire én tudom – ami miatt aztán rosszul érezném magam Enea miatt -, Dall’Igna nem fog elengedni egy olyan versenyzőt, mint Márquez. Győzelemre hozta a Ducatit, mert kíméletlen az érvelési módszere, abban az értelemben, hogy könyörtelenül törekszik a céljára. Lehet kedves vagy kevésbé szimpatikus, de ő tette a Ducatit a MotoGP referenciacsapatává. Ismerve a gondolkodásmódját, azt hiszem, Gigi ki akarja deríteni, hogy egy olyan versenyző, mint Márquez, mire képes a motorján.”

A Pramac pilótája, Martín vezeti a MotoGP tabelláját a hétvégi katalán forduló előtt. Francesco Bagnaia, a regnáló bajnok a második, Bastianini a harmadik. Márquez a negyedik, aki még mindig első győzelmét hajszolja Ducatival. A csapat 2025-ös versenyzői döntésének határideje a hónap végén, Mugellóban lesz.

„Nagyon sajnálom Eneát, mert szerintem tavaly nem ért el annyit, amennyit a sérülése nélkül elérhetett volna. Nem hiszem, hogy a gyári Ducatival teljes potenciálját meg tudta volna mutatni, és remélem, hogy ez a jövőben sikerülni fog neki.”

Martín elismeri, 8 világbajnoki címmel nem versenyezhet, Márqueznek jobb a marketingje

Forrás :