fbpx

Martín ultimátumot adott a Ducatinak: vagy gyári ülés, vagy irány a KTM

Jorge Martín állítólag határidőt adott a Ducatinak, de már fontolgatja a tárgyalásokat a KTM-hez való átigazolásáról.

A Pramac versenyzője, Jorge Martín jelenleg vezeti a MotoGP tabelláját. A spanyol és a Gresini versenyzője, Marc Márquez a jelenlegi gyári Ducati-pilótával, Enea Bastianinivel verseng az olasz gyártó 2025-ös kulcsfontosságú üléséért Pecco Bagnaia mellett.

Martín az elmúlt két évben nem kapta meg a hőn áhított ülést, és az idei szezonban arra figyelmeztette a Ducatit, hogy végleg otthagyja a gyártót, hacsak nem léptetik elő, hogy jövőre ő viselhesse a pirosat. Egész konkrétan június 2-ig, az olasz MotoGP mugellói futamának napjáig van idejük arra, hogy szerződést ajánljanak neki, hogy a jövő évre a gyári csapathoz kerüljön – számol be a Motorsport.

Ha addig az időpontig nem teljesül a kívánsága, Martín közölte a Ducatival, hogy tárgyalásokat kezd a KTM-mel, akiknek az ajtaja természetesen nyitva áll a 89-es rajtszámú versenyző előtt. A KTM nagyobb fizetést tudna ajánlani Martínnak, mint az Aprilia, és egy Red Bull szponzorációval is összeköthetné, írja a Marca.

A spanyol Moto2-es pályafutása alatt a KTM-et képviselte, de amikor a királykategóriába lépett, elhagyja az osztrák gyártót. A KTM azonban ragaszkodik ahhoz, hogy nem neheztelnek rá.

Pit Beirer egész konkrétan így fogalmazott: „Martín mindent jól csinált a pályafutása során, és most ő vezeti a bajnokságot.”

Martín elismeri, 8 világbajnoki címmel nem versenyezhet, Márqueznek jobb a marketingje

Forrás :