fbpx

Bombameglepetés a mugellói teszten, Rins robbantott a Yamahával

A spanyol Álex Rins érte el a leggyorsabb időt a Yamaha, a Honda és az Aprilia által szervezett privát MotoGP-teszt mindkét napján Mugellóban. Összesen nyolc versenyző tesztelt Toszkánában.

A Honda és a Yamaha a szabad hetet kihasználva privát tesztet tartott a mugellói pályán, amit a gyári csapatok állandó versenyzői is elvégezhettek az engedményeknek köszönhetően. Míg a Yamaha mindkét nap hatalmas távokat tett meg a pályán, addig a Honda csak a szerdai napot használta ki. Az Aprilia Lorenzo Savadorit is bevetette néhány alkatrész kipróbálására.

A leggyorsabb versenyző mindkét nap a Yamaha versenyzője, Álex Rins volt az M1-essel. A katalán versenyző szerdán 1:45.931-es nem hivatalos időt ért el. A spanyol volt az egyetlen olyan versenyző is, aki 1:46 alatt maradt. Mögötte csapattársa, Fabio Quartararo végzett 1:46.280-as idővel. Mindkét Yamaha-pilóta különböző fejlesztéseket próbált ki, leginkább aero-csomagokat.

A leggyorsabb Honda-versenyző Mugellóban a japán Takaaki Nakagami volt, míg a Repsol Honda gyári pilótája, Joan Mir 1:47.041-es időt ért el.

Cal Crutchlow is újra megmutatta magát Mugellóban. A brit azonban csak kedden motorozott, és két M1-es motorral állt a garázsban a Yamaha tesztcsapatával – az ő személyes legjobb körideje 1:48.680 volt.

Az Aprilia tesztpilótája, Lorenzo Savadori – aki júniusban szabadkártyával indul majd Toszkánában – szintén mindkét nap Mugellóban volt. Az olasz 1:48.121-es személyes legjobb időt ért el. A Ducati két motorral is gyakorolt a MotoE sorozatra.

Rins szerint ez a legnagyobb gond most a Yamahával

Forrás :