fbpx

A francia szurkolók nem fordultak el Zarcótól a négy világbajnoki pont ellenére sem

Johann Zarco számára sikeres volt a MotoGP hazai versenye Le Mans-ban: négy világbajnoki pontot szerzett az LCR Hondával – és örült a lelkes francia szurkolóknak is.

Johann Zarco eddig kilenc pontot gyűjtött, Le Mans-i 12. helyezése pedig a némileg a tehetségének és a szerencsének tudható be.

„A siker arról szól, hogy eljutsz a kockás zászlóig, és kihasználod a lehetőségeket, amelyeket más versenyzők bukásai és technikai problémái kínálnak. Reméltem, hogy néhány tizedmásodperccel gyorsabban tudok körönként motorozni, mint szombaton. De nem jött össze, összességében kicsit nehezebb volt. Még nem vagyunk versenyképesek. Ezt elfogadjuk, és felépítjük a saját mentális dobogóinkat, apró mérföldköveket, hogy pozitívabb érzéssel menjünk a versenyekre.”

Joan Mir különösen jól teljesített annak ellenére, hogy ismét bukott. „A versenytávot tekintve nagyon jó, remekül tartja a ritmust. Ő egy jó versenyző, egy harcos. Talán azért, mert spanyol. Itt-ott egy kicsit többet tudok kihozni az edzésekből, mint ő. Én koncentrált vagyok, és akkor tudok támadni, amikor kell.”

Hozzátette, meghúzza a határt a motor teljesítménye és saját maga, mint versenyző között. Valószínűleg a szurkolók is meg tudják húzni ezt a vonalat, hiszen Le Mans-ban ugyanúgy ünnepelték Zarcót, mint a legsikeresebb időszakában.

„A nagydíj előtt azt gondoltam, hogy szomorúak és csalódottak lesznek a Hondával elért eredményeim miatt. De amennyire csak tudtak, támogattak a hétvége során. Ez nagyon kellemes meglepetés volt – és motivációt ad arra, hogy a következő években is folytassam.”

Martín nyert, Bagnaia eltaktikázta a végét, így ajándékba adta Márqueznek a második helyet

Forrás :