fbpx

Martín elismeri, 8 világbajnoki címmel nem versenyezhet, Márqueznek jobb a marketingje

Jorge Martín elismeri, hogy „megértené”, ha a Ducati Marc Márquezt választaná a 2025-ös gyári csapatához.

Jorge Martín úgy véli, marketingszempontból előnyösebb lenne a Ducatinak, ha Marc Márquezt választaná Francesco Bagnaia csapattársául a következő szezonra. Martín vezeti a MotoGP tabelláját, megnyerte a Le Mans-i sprintet, valamint a főfutamot is, Márquez pedig a harmadik helyre jött fel az összetettben.

„Megérteném. Ő Marc Márquez, nyolcszoros világbajnok. Ha a marketinget nézzük, ő a tökéletes választás. Megnyugtat, hogy az összes márka arra vár, hogy mi lesz a döntés. Bármi is történik, nem maradok motor nélkül, és lesz egy jó lehetőségem.”

„Nyilván ott van Enea, aki sérülésből tért vissza; Marc, a Ducatival. Még Bezzecchi is azt hiszem, szintén [versenyben] volt… de talán most már nem annyira. Végül is tavaly második voltam a bajnokságban, most én vezetek, és ennyi.”

Martínt 2022 végén Bastianini javára kapott ki a gyári ülésért folytatott küzdelemben. Bastianini debütáló évét a pirosban sérülés rontotta el, míg Martín a 2023-as év utolsó fordulójában lemaradt a bajnoki címről. A Pramac versenyzője harmadik éve küzd a feljutásért.

„Már hozzászoktam. Tisztában vagyok a környezetemmel, a lehetőségeimmel…Nyugodt vagyok, és világos, hogy egyre közelebb vagyunk a döntéshez, de egyelőre még nem mondhatok semmit.”

Márquez jövőre a világbajnoki címért harcolna, de szerinte nem ő jogosult a gyári ülésre

Forrás :