fbpx

Az új szabályok vezethetik vissza a Hondát a siker útjára, véli Alberto Puig

A MotoGP új szabályai a 2027-es szezontól már hivatalosak. Le Mans-ban Alberto Puig először nyilatkozott a változásokról.

A Francia Nagydíj előtti héten közzétették az új technikai szabályokat, melyek 2027-től lépnek életbe a MotoGP-ben, és amelyekről a Jerezben tartott ülésen állapodtak meg.

Amellett, hogy a motorteljesítményt mindössze 850 köbcentiméterre korlátozzák, az aerodinamikailag hatékony alkatrészeket is visszaszorítják. Az elektronikusan vezérelt hasmagasság-szabályozó betiltása szintén döntő hatással lesz a menetdinamikára.

Le Mans-ban Alberto Puig kommentálta a hivatalos híreket. A Repsol Honda csapat vezetője csütörtökön a paddockban a következőket mondta: „A Honda 1959 óta vesz részt a versenyzésben. Azóta a gyár rendszeresen szembesült az új szabályokkal és számos változással. A Honda ezt mindig is nagyon jól és profin kezelte, és ez most is így lesz.”

„Az új szabályok mindenképpen kihívást jelentenek, a versenyzők számára is, akiknek alkalmazkodniuk kell ezekhez. Vannak nagyon lényeges pontok, amelyek változni fognak. Fontos megérteni, hogy miért vannak az új szabályok.”

„Mindannyian a világ legszínvonalasabb versenysorozatának vagyunk a részesei. Bármilyen változásokat is tapasztaltunk a múltban, a végén mindig gyorsabbak lettünk. Ennek így kell lennie a sport szellemében. Az új szabályok ehhez való igazítása a nagy feladat.”

„Nem tudom, hogy a többi gyártó mit csinál jelenleg, de úgy vélem, hogy legalább egy évbe telik egy új motor véglegesítése. Aztán jönnek a tesztek. A Honda készen áll.”

Nem kétséges, hogy a Honda Racing Corporation a 2027-es szezonra egy versenyképes MotoGP-motort tud majd biztosítani. Az izgalmasabb kérdés, hogy a japán motoros óriás képes lesz-e még az idei szezon vége előtt, azaz 2026 végéig visszatérni a sikerek útjára.

Stoner egyenesen körberöhögte a MotoGP 2027-es „szabályváltozásait”

Forrás :