fbpx

Stoner egyenesen körberöhögte a MotoGP 2027-es „szabályváltozásait”

Casey Stoner szerint a MotoGP 2027-es technikai szabályai között az egyetlen „előrelépés” a hasmagassági eszközök betiltása.

A visszavonult kétszeres világbajnok a MotoGP hivatalos csatornájának Instagram-posztja alatt tette közzé reakcióját, amelyben kiemelte az új szabályokat, a következő címmel: „A versenyzőknek. A sportért. A show-ért. Üdvözöljük a jövőben.”

„A jelenlegi szabályokat tekintve  CSAK a hasmagasság és a holeshot eszköz betiltása az egyetlen javulás. Semmi más nem lesz jótékony hatással a sportra a jövőre nézve, csak a mérnököknek lesz haszna belőle.”

Az ausztrál, aki az előző 800 köbcentis korszak első futamát és bajnoki címét nyerte a Ducatival, gyakran követelte, hogy a MotoGP adjon vissza több kontrollt a versenyzők kezébe.

Stoner ezért úgy érzi, hogy az új szabályok – amelyek magukban foglalják a motortérfogat csökkentését 1000-ről 850 köbcentiméterre, a menetmagassági eszközök betiltását, valamint az aero-, üzemanyag- és motorváltoztatásokra vonatkozó új korlátokat – nem mennek elég messzire.

Az elektronika által nyújtott segítség mértéke az olyan területeken, mint kipörgésgátló, már régóta aggasztja Stonert. A 2027-es bejelentésben nem említették az alap ECU módosításait.

Stoner: „Eljött egy pont, amikor Márquez csapata kezdett elhatárolódni az utasításaimtól”

Forrás :