fbpx

Razgatlioglu: A Yamahának esze ágában nem volt a MotoGP-be szerződtetni engem

Miután 2021-ben megnyerte első Superbike bajnoki címét, Toprak Razgatlioglu lehetőséget kapott, hogy felpattanjon egy Yamaha MotoGP-motorra.

A teszt azonban nem volt éppen sikeres, és a Yamaha úgy döntött, hogy nem lép tovább a törökkel, ha a MotoGP-csapatukról van szó. Razgatlioglu aztán ugyanezt tette a japán márkával a Superbike-ban is, mivel a BMW-hez igazolt, ahol már három futamot nyert a kilencből.

A jerezi teszten történteket pontosan feltárva Razgatlioglu elmondta: „Már a teszt előtt is voltak megbeszélések az üléspozícióról. Általában három különböző üléshelyzet van a Yamahánál. De amikor a tesztre érkeztem, a motor ugyanolyan volt, mint korábban. Csak a köröket tettem meg. Nem volt sok gumiabroncsom sem. Tiszteletben tartottam.”

„Igazából nem terveztem, hogy az első nap után folytatom a motorozást. Beszéltem Kenannal [Sofuoglu]. Azt mondta, hogy mutassak tiszteletet a Yamaha iránt. Minden fiatal versenyzőnek van egy álma. Egyszer egy MotoGP-motorral szeretnének versenyezni. Én megtapasztalhattam ezt, ami nagyon boldoggá tesz.”

Razgatlioglu azonban úgy távozott Jerezből, hogy úgy érezte, a Yamaha cserbenhagyta, mivel elismerte, hogy nem volt tervük a MotoGP-be lépés megkönnyítésére.

„A Yamahának nem volt terve arra, hogy a MotoGP-be vigyen. Nem akartak új szerződést, ezért kezdtünk tárgyalásokat a BMW-vel. Aláírtam, és nagyon boldog vagyok, ez egy új kihívás, és motiváltabb vagyok, mint korábban.”

Egyetlen apróság választja el Razgatlioglut és a BMW-t a tökéletes csomagtól