fbpx

Rossi: Egyes versenyzők úgy vezettek, hogy nem gondoltak a többiekre

Valentino Rossi elárulta, milyen dühöt érzett Francesco Bagnaia a spanyol MotoGP-győzelem előtt.

Bár a múlt hétvégi jerezi forduló dicsőséggel végződött a regnáló bajnok és gyári Ducati-sztár számára, alig 24 órával korábban még dühös volt. A sprintfutama egy Brad Binderrel történt ütközéssel ért véget, és Bagnaia nem értett egyet a hivatalos ítélettel, miszerint versenybaleset történt.

„Pecco nagyon dühös volt” – mondta Rossi a Sky Italiának Jerezben.

„A sprinten voltak olyan versenyzők, akik úgy versenyeztek, hogy nem gondoltak a többiekre. Szárazon gyorsnak érezte magát, és ahogy nekem [vasárnap reggel] elmondta, meggyőződéssel indult és mindent jól csinált. Hátulról jött fel, a 6. körben egy dupla előzést hajtott végre. Mindenekelőtt nem adta fel akkor sem, amikor Martín elesett, mert ott már nem gondolhatott volna a bajnokságra, ehelyett azonnal megérttette Marc Márquezzel, hogy nehéz nagy fába vágta a fejszéjét. Azt hiszem, adhatunk egy [10-ből] 10-est a versenyére.”

„Pecco nagyon jól küzdött, világossá tette, hogy nem adja fel akkor sem, ha Martín elesik. Még mindig megvolt az a kicsi plusz, amivel sikerült meglépnie. Nagyon gyors volt a jobbos kanyarokban. Nagy elégtétel volt.”

Rossi tökéletesen időzítette első útját a 2024-es MotoGP-paddockba. A VR46 Academy két növendéke, Bagnaia és Bezzecchi Márquez két oldalán állt a dobogón.

Rossi szerint Bagnaia azelőtt cselekedett, mielőtt Márquez felfalta volna

Forrás :